Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manele, la concertele și festivalurile din România. Ce momente au stârnit controverse în ultimii ani

Manelele au fost incluse în concerte și festivaluri muzicale din România, în condițiile în care acest gen muzical se dovedește a fi unul popular, judecând milioanele de vizualizări de pe Youtube. În ultimii ani, au existat mai multe momente în care acest tip de muzică a stârnit controverse.

Pe 12 iunie, trupa Coldplay a susținut primul concert în România, pe Arena Națională. Artiștii britanici l-au invitat în cadrul spectacolului lor pe Babasha, un cântăreț de manele. Pe numele său real Vlad Babașa, tânărul de 22 de ani originar din Bacău este foarte popular pe mai multe platforme de streaming. Melodia pe care a cântat-o în timpul concertului Coldplay are aproape 7 milioane de vizualizări la doar 11 zile de la lansare.

Reacția publicului venit la concertul Coldplay a fost una neașteptată. Oamenii au început să-l huiduie pe Babasha, însă cântărețul a ignorat fluierăturile.

Maneaua ”Așa sunt zilele mele”, la Neversea 2019

Coldplay nu este singura trupă care a mizat pe popularitatea manelelor printre publicul din țara noastră. Salvatore Ganacci, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din lume, a fost prezent la mai multe festivaluri de muzică din România, unde a mixat melodii celebre ale artiștilor Florin Salam, Adrian Copilu Minune, Nicolae Guță, în timp ce a dansat pe scenă, iar reacția publicului a fost de bucurie.

Aceștia au început să fredoneze piesele bine-cunoscute și să danseze.

@neversea.festival Ne-ai făcut seara @Salvatore Ganacci ♬ original sound - Neversea Festival

Deoarece momentul promovat de Salvatore Ganacci a fost atât de apreciat de public și a ajuns să se viralizeze în mediul online, DJ-ul a continuat să mixeze manele la toate festivalurile din țară la care a fost prezent.

Rapperul Tommy Cash a pus manele la Electric Castle 2019

Tot în anul 2019, la Electric Castle s-au pus manele. În cadrul festivalului desfășurat la Castelul Banffy din Bonțida, Cluj, rapperul estonian Tommy Cash a pus manele, după ce și Salvatore Ganacci pusese la Neversea aceeași piesă: Adrian Minune – „Așa sunt zilele mele”.

De asemenea, Alan Walker a pus manele la Neversea 2022. A mixat piesa „Wella Wella” cântată de Denis Nuca, potrivit Libertatea.

Manelele lui Nicolae Guță, la SAGA Festival 2022

La ediția din 2022 a SAGA festival, dj-ul Salvatore Ganacci a inclus în playlistul său maneaua ”Noi bem spargem pahare” a lui Nicolae Guță.

Pentru că momentul a fost apreciat de public, Salvatore Ganacci a pus manele și la Neversea 2023, când s-au auzit două piesele ale lui Adi Minune și Florin Salam.

De asemenea, la UNTOLD 2023, cântărețul Gheboasă a stârnit controverse după ce a cântat o piesă ce conținea obscenități, iar mii de tineri au fredonat versurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE