Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu, aleasă de Partidul Acțiune și Solidaritate să candideze pentru un nou mandat de președinte al Moldovei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) să candideze pentru un nou mandat în fruntea țării.

Alegerile prezidențiale din statul vecin vor avea loc pe 20 octombrie. Tot atunci este organizat și un referendum pentru aderarea țării la Uniunea Europeană. Maia Sandu le-a mulțumit concetățenilor săi și s-a declarat onorată să candideze.

Maia Sandu va candida pentru un nou mandat de președinte al Moldovei

Maia Sandu: "Sprijinul și încrederea voastră mi-au oferit în 2020 onoarea și responsabilitatea să fac Moldova o casă mai bună, respectată în lume, ferită de primejdii. Celor care au crezut și cred în această cale, le spun că vom reuși să ducem Moldova înainte. Vom reuși să facem țara noastră parte a celei mai dezvoltate și pașnice uniuni din lume: Uniunea Europeană.

În 2024, avem în față cea mai importantă decizie de la Independență, ne vom alege viitorul. Referendumul va pietrui calea noastră de mâine și eu am încredere că neamul nostru vrea pace."

Maia Sandu (52 de ani) este prima femeie președinte în Republica Moldova și se află în funcție din octombrie 2020. Are trei licențe în studii economice și în administrare publică, iar una dintre diplome a fost obținută la Harvard. Între 2012 și 2015, ea a fost ministru al Educației.

  • La referendum, întrebarea adresată cetățenilor va fi: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

În decembrie 2023, Consiliul European a aprobat începerea negocierilor cu Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În ultimele sondaje, Maia Sandu este pe primul loc îmn intenția de vot, cu un procent în jurul a 38%, în timp ce pe locul secund este Igor Dodon, cu 18%, însă Dodon a anunțat că nu va candida.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE