Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liban: Cel puţin 13 morţi şi 57 de răniţi într-o lovitură israeliană în apropierea unui spital din Beirut

Cel puţin 13 persoane, între care un copil, au fost ucise şi 57 rănite într-o lovitură israeliană de luni seară în apropierea celui mai mare spital public din Liban, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii de la Beirut, relatează AFP şi Reuters.

Spitalul Rafic Hariri a fost de asemenea avariat, potrivit unui fotoreporter al AFP de la faţa locului.

Unitatea spitalicească se află la periferia Beirutului, la marginea suburbiei de sud, fief al Hezbollahului iranian bombardat intens de săptămâni de zile de armata israeliană.

„Raidul duşmanului israelian în sectorul Jnah, din apropierea spitalului Hariri, a ucis 13 persoane, între care un copil, potrivit unui nou bilanţ, şi numărul răniţilor a crescut la 57, dintre care 17 au fost spitalizaţi şi şapte se află într-o stare gravă”, se menţionează în comunicat.

Armata israeliană anunță lovirea a 300 de ținte Hezbollah în Liban în 24 de ore

La locul loviturii aeriene, căutările continuă printre dărâmături pentru descoperirea eventualelor victime, potrivit fotoreporterului AFP de la faţa locului. De sub dărâmături putea fi auzită inclusiv soneria unui telefon mobil, a relatat acesta.

Armata israeliană a anunţat luni că a lovit circa 300 de ţinte asociate Hezbollah în Liban în 24 de ore, după ce şi-a extins ofensiva împotriva grupării pro-iraniene vizându-i sistemul financiar.

Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului a condamnat luni „pagubele considerabile” provocate instalaţiilor civile de „bombardamentele israeliene masive”, care au vizat în ajun un grup financiar cu legături cu Hezbollah.

Cel puţin 1.489 de persoane au fost ucise în Liban de pe 23 septembrie, dată a intensificării loviturilor israeliene, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe date oficiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE