Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

IDF susține că a găsit un buncăr Hezbollah plin cu ”bani și aur” sub un spital din Beirut

Armata israeliană susține că a găsit un buncăr plin cu ”bani și aur” aparținând fostului lider Hezbollah Hassan Nasrallah sub un spital din sudul Beirutului.

Fără a furniza dovezi, purtătorul de cuvânt Daniel Hagari a declarat că agenții israelieni au descoperit buncărul sub Spitalul General Sahel din cartierul Dahiyeh din Beirut, un bastion al Hezbollah.

Directorul spitalului, Fadi Alameh, a negat că ar exista tuneluri sub spital și a declarat că unitatea este acum evacuată.

Alameh, care reprezintă și zona din jurul spitalului în parlamentul libanez, a făcut apel la armata libaneză și la alte instituții să viziteze zona și să inspecteze dacă spațiile subterane există într-adevăr.

Alameh a declarat pentru postul local de televiziune Al-Jadeed că Sahed General este un centru medical privat care dispune de săli de operație subterane. El a declarat că spitalul se află în zonă de 42 de ani și a insistat că nu are legătură cu niciun grup politic.

Între timp, Hagari a acuzat, de asemenea, Iranul că trimite „valize cu bani și aur” la ambasada iraniană din Beirut, afirmând că banii ajung „direct la Hezbollah”.

El a adăugat că loviturile israeliene i-au ucis pe principalii lideri Hezbollah responsabili pentru transferul de bani între Iran și Hezbollah.

Loviturile IDF au lovit mai multe sucursale ale unei instituții financiare legate de Hezbollah, Al-Qard Al-Hasan, iar Israelul a declarat luni că intenționează să efectueze mai multe lovituri împotriva instituției financiare, despre care spune că folosește depozitele clienților pentru a finanța atacuri împotriva Israelului.

Una dintre lovituri a aplatizat o clădire cu nouă etaje din Beirut, în interiorul căreia se afla o sucursală. Armata israeliană a emis avertismente de evacuare înainte de atacuri și nu au fost raportate victime.

Hagari a declarat că forțele israeliene nu vor ataca Spitalul General Sahel. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Liban a declarat că o lovitură aeriană israeliană în apropierea Spitalului Universitar Rafik Hariri din Beirut, cel mai mare spital public din Liban, a ucis patru persoane luni, lăsând 24 de răniți.

Aceasta a fost prima lovitură asupra capitalei libaneze în ultimele 10 zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE