Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lasconi răspunde criticilor privind declarațiile despre românii din diaspora: ”E ușor să scoți din context și să ataci pe cineva”

Elena Lasconi a reacționat ferm la criticile apărute după un interviu în care a declarat că „cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte”, afirmație interpretată de unii ca fiind o critică la adresa românilor din diaspora.

Lasconi a explicat că declarația sa a fost scoasă din context și că s-a referit exclusiv la propria sa responsabilitate de a rămâne și a lupta pentru schimbarea României, nu la criticarea celor care au ales să trăiască în afara țării.

„Eu am spus că mare parte din familia mea este în diaspora. Fiica mea trăiește în Franța, iar fratele meu, împreună cu cei șapte nepoți, este în Australia. Credeți că aș putea să îi consider trădători? Eu mă refeream strict la mine și responsabilitatea mea.

Eu am mai dat o declarație care și asta ar putea fi interpretată și anume că în momentul în care eu am intrat în politică a fost fix momentul acela când m-am ridicat de pe canapea, după ce am văzut secvența cu Alex Dima care alerga în Parlament după Dragnea și el l-a invitat la toaletă și în momentul acela am decis să ies din ipocrizie și să fac concret ceva, asta nu înseamnă că toți românii sunt ipocriți, era felul meu de a gândi și a intra în luptă.”, a spus Lasconi în cadrul unui interviu la Euronews România.

Lasconi: Îmi doresc foarte mult ca românii din diaspora să se întoarcă acasă

Lasconi a adăugat că sprijină întoarcerea românilor din diaspora și că apreciază contribuția lor, amintind că diaspora este „cel mai mare investitor al României”. De asemenea, a subliniat că își dorește revenirea medicilor români în țară, fiind în permanent contact cu cei plecați.

”Nu am nimic de ascuns, să se uite la tot interviul, am spus că diaspora e cel mai mare investitor al României, îmi doresc foarte mult să se întoarcă românii din diaspora, am vorbit cu ei, am spus că îmi doresc să vină medicii înapoi, asta am spus eu. De acolo e ușor să scoți din context și să te apuci să ataci pe cineva”, a declarat Elena Lasconi, la Euronews Romania

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE