Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, despre rectificările bugetare: ”Câtă vreme voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”

Klaus Iohannis a menționat faptul că atât timp cât va avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri salariale.

„Este într-adevăr o discuție în spațiul public, care după părerea mea a luat-o într-o direcție complet greșită. Situația în România este bună, avem creștere economică, avem dezvoltare. În același timp, România dispune de oportunități imense de a obține bani europeni.[...] Nu vrem să băgăm România în scenariu de austeritate. S-a dovedit când am avut criza bancară că austeritatea nu este o soluție. În consecință, nu vor exista tăieri de salarii. Eu nu doresc ca românii să o ducă mai rău, este o absurditate. Eu vreau să o ducă mai bine. Repet, nu vor exista tăieri de salarii. Nu există astfel de concept la nivelul meu sau la nivelul Coaliției. Vreau să fie bine înțelese aceste lucruri în pragul de sărbători, ultimul lucru pe care mi-l doresc acum în prag de sărbătoare este să-și facă românii griji că vor fi tăiate salariile sau că vor fi dați afară. Nu vor fi tăiate salariile și nu vor fi dați afara”, a declarat Klaus Iohannis.

Declarația președintelui vine în contextul în care Guvernul trebuie să facă economie de 20 de miliarde de lei, după ce datele bugetare au scos la iveală că încasările statului din primele luni sunt mai mici decât se prevăzute în construcția bugetului pentru 2023, iar cheltuielile peste prognoză.

Președintele a mai declarat și că Guvernul are obligația de a crea cadrul ncesar pentru ca banii europeni din PNRR să ajungă la firmele românești.

”Când s-au negociat fodndurile europene și PNRR am negociat la Bruxelles patru zile și patru nopți, am obținut atunci 80 de miliarde de euro pentru România. Este o oportunitate imensă, treaba Guvernului este să creeze cadrul pentru a atrage banii pentru firmele românești. Se pare că atunci când s-a construit bugetul pe anul în curs a existat o supraevaluare a capacităților de colectare. Guvernul a crezut că cei de la Fisc vor aduna mai mulți bani. Nu s-a întâmplat așa. Nu există nici o gaură, nici o realitate tristă. Trebuie corectat și pe partea de cheltuieli. Pe anumite capitole, banii trebuie folosiți mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Câtă vreme voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii. Repet, nu vor exista tăieri de salarii”, a mai declarat Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE