Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris spune că ar putea avea un republican în cabinetul ei, dacă va deveni președinte al SUA

Văzută drept favorită la președinția SUA, cu un avans mic în fața lui Donald Trump, Kamala Harris a făcut un anunț surprinzător. Democrata a refuzat să răspundă atacurilor venite din partea lui Trump și chiar a spus că va avea în cabinetul ei un republican.

În primul ei interviu acordat după ce a fost aleasă drept candidat la președinție, Kamala a abordat și probleme în urma cărora s-a confruntat anterior cu critici pentru schimbarea de poziție și a spus, printre altele, că „este deschisă, în principiu”, să aibă un republican în cabinetul său.

Kamala Harris spune că ar putea avea un republican în cabinetul ei

„Am 68 de zile până la alegeri, așa că nu pun căruța înaintea calului, dar aș face-o. Mi-am petrecut cariera invitând la diversitatea de opinii. Cred că este important să avem oameni la masă atunci când se iau unele dintre cele mai importante decizii care au opinii diferite, experiențe diferite și cred că ar fi în beneficiul publicului american să aibă un membru republican în cabinetul meu”, a spus Kamala, citată de Euronews.

După ce Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat de președinte și i-a cedat locul vicepreședintelui Kamala Harris, mulți s-au întrebat dacă ea are gabaritul necesar pentru a duce o asemenea luptă. Dar pe lângă faptul că și-a atras simpatii, ea a reușit să obțină și o strângere record de fonduri din partea donatorilor pentru campania electorală.

Interesant este că, la Convenția Națională Democrată au fost și mulți republicani, care au fost în sprijinul lui Harris, iar unii dintre ei susțineau că membrii partidului lor „au obligația morală de a-l învinge pe Trump în noiembrie, din cauza comportamentului său neprofesionist în timpul mandatului lui și după aceea”.

Dacă ar avea un republican în cabinet, Kamala Harris nu ar fi singura persoană în funcția de președinte care ar face așa ceva. Printre președinții democrați care au avut republicani în cabinetul lor se numără și Barack Obama, care l-a avut pe Robert Gates ca secretar al Apărării, după ce a servit în administrația lui George W. Bush. În al doilea mandat, Obama l-a numit în același post pe senatorul republican Chuck Hagel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE