Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Paralimpice s-au încheiat: Parisul speră să își lase amprenta asupra modului în care sunt privite dizabilitățile

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au încheiat cu două recorduri: cele mai multe delegații participante și cel mai mediatizat eveniment la nivel internațional.

Rămâne de văzut însă care va fi urmarea acestor competiții în ceea ce privește accesul persoanelor cu dizabilități la infrastructura urbană, mai ales la transportul public.

Corespondență din capitala Franței, Sophia Khatsenkova - juranlistă Euronews.

O ediție cu mai multe recorduri

Jocurile Paralimpice s-au terminat, iar Parisul speră să își lase amprenta asupra modului în care sunt privite și luate în considerare dizabilitățile.

La aceste Jocuri Paralimpice s-au stabilit mai multe recorduri, primul este cel mai mare număr de delegații participante, comparativ cu edițiile precedente, mai precis 169 de delegații.

Al doilea record este că aceste Jocuri Paralimpice au fost cele mai mediatizate la nivel internațional, 165 de canale de televiziune au urmărit evenimentul.

2,4 milioane de bilete au fost vândute

De asemenea, au fost vândute aproximativ 2,4 milioane de bilete, din cele 2,5 milioane puse în vânzare. Cele mai multe bilete au fost vândute pentru Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012.

Dar rămâne de văzut dacă Jocurile Paralimpice 2024 vor lăsa o amprentă durabilă în ceea ce privește accesibilitatea și incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități.

Rețeaua de transport public din Paris, veche de secole

La sfârșitul lunii august, președinta consiliului regional, Valérie Pécresse, a cerut lucrări masive de renovare, pentru a repara rețeaua de transport public a Parisului, veche de secole, care este aproape imposibil de utilizat de către persoanele cu dizabilități.

Acest proiect ar putea dura 20 de ani și ar costa 15 miliarde de euro, iar fezabilitatea sa nici nu a fost încă discutată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE