Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024: Sportivii români au ajuns la Paris cu avionul ”Nadia Comăneci”

O mare parte din lotul olimpic al României a ajuns la Paris, pentru Jocurile Olimpice. Este vorba despre componenții loturilor de la 10 sporturi, care vor intra în competiție în primele zile.

Avionul cu care au călătorit sportivii poartă numele gimnastei Nadia Comăneci.

Jocurile Olimpice se află la a 33-a ediție, iar ceremonia oficială de deschidere va avea loc vineri, pe 26 iulie. Miercuri, cu două zile înainte, încep primele întreceri, în faza grupelor.

107 sportivi reprezintă România la Jocurile Olimpice 2024

România are 107 sportivi care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Aceștia vor concura în 18 sporturi.

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport: Avem o echipă pregătită, o echipă hotărâtă. O echipă care știe ce vrea, o echipă care a muncit nu doar în acești trei ani pentru că știm foarte bine că pandemia ne-a furat un an din acest ciclu olimpic și a fost mult mai greu să te reașezi și să pregătești Parisul. Dar cu siguranță că ne vom bucura de rezultatele sportivilor noștri pentru că sunt nu buni, foarte buni.

Cele mai mari speranțe le avem la canotaj, un sport cu tradiție de medalii. Avem 45 de canotori și 4 rezerve. În echipa canotajului se află și doi dintre cei care vor purta drapelul României la ceremonia de deschidere, Soții Cozmiuc.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: E un moment special pentru că, tot acum 100 de ani, tot la Paris, la o ediție a Jocurilor Olimpice, câștigam prima medalie. Și așteptăm ca și de data aceasta, după 100 de ani să câștigăm medalii pentru România și să ducem mai departe această poveste frumoasă, această istorie, această moștenire.

David Popovici: ”E atât de greu să te califici la JO”

Și David Popovici va intra în competiția de natație. Acesta va da startul curselor de 100 și 200 de metri liber, duminica viitoare.

David Popovici, înotător: E atât de greu să te califici la JO. Toată lumea vorbește despre performanță, despre medalii și e de înțeles, însă e o performanță atât de importantă și doar să te califici aici. Și voiam să mă folosesc de acest moment să îi felicit, de fapt, să ne felicit pe toți care suntem aici. Și în legătură cu toate așteptările pe care le are fie mass media, fie publicul de la noi, noi suntem sportivi și avem obiective. Nu ne bazăm pe așteptări. Asta voiam… succes nouă și sperăm că o să vă placă.

Sabina Voinea: ”Vrem să aducem rezultate cât mai frumoase”

Alte sporturi la care vor participa românii sunt atletism, polo, box, scrimă sau ciclism. Sabrina Voinea va duce mai departe moștenirea gimnasticii.

Sabrina Voinea, gimnastă: Mă bucur că am ajuns la Jocurile Olimpice și vrem să aducem rezultate cât mai frumoase. Îmi doresc să fac un concurs cât mai bun, să prind finale la bârnă și la sol atunci mă voi lupta în finală.

Jocurile Olimpice sunt la cea de-a 33-a ediție. Acestea încep vineri, pe 26 iulie și durează până pe 11 august.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE