Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Cea mai apreciată uniformă olimpică. Echipamentul sportivilor din Mongolia a devenit viral pe internet

Internetul a ales echipamentul sportiv preferat de la Jocurile Olimpice de la Paris. Iar dacă s-ar oferi aurul pentru acesta, echipa Mongoliei ar câștiga. Sunt doar unele dintre concluziile din presa internațională, după ce statul asiatic a prezentat hainele în care vor defila sportivii la ceremonia de deschidere a marelui eveniment din 26 iulie.  

Echipamentul, care reproduce elemente ale portului tradițional mongol, a provocat adevărate furori pe rețelele de socializare. Un creator de conținut de pe platforma TikTok a atras 425 de mii de aprecieri, după ce a publicat înregistrarea video cu prezentarea ținutei sportive. ”Este o adevărată vrăjitorie”, a comentat acesta.  

„Am oftat cu voce tare când au spus că acestea sunt uniformele lor olimpice”. „Tocmai au câștigat Jocurile Olimpice înainte ca acestea să înceapă” sau „Cele mai bune uniforme din toate timpurile”. Sunt doar câteva dintre comentariile de pe internet. 

Modelele au fost create de Michel&Amazonka, o casă de modă care produce îmbrăcăminte couture și pret-a-porter, cu un puternic accent pe tradiția și cultura mongolă. Hainele au imprimate pe ele culorile drapelului mongol, dar și Soyombo, simbolul național care apare pe steag. De asemenea, sunt prezente motive asociate evenimentului sportiv mondial, cum ar fi Turnul Eiffel și flacără olimpică. 

În spatele brandului, care a devenit brusc cunoscut la nivel mondial, sunt două surori: Michel și Amazonka. În 2022 ele au creat ținutele echipei mongole pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din Beijing, dar și uniformele pentru Olimpiada de vară din Tokyo, care a avut loc în 2020. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE