Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Nu am mai văzut așa ceva". Reacția lui Răzvan Florea după bronzul lui David Popovici la 100 m liber, la Jocurile Olimpice 2024

David Popovici pleacă acasă cu două medalii de la Jocurile Olimpice 2024. În ultramodernul bazin din La Defense Arena, înotătorul român a luat aur la 200 metri liber și bronz la proba regină, cea de 100 metri liber.

Însă această ultimă probă l-a lăsat mască pe Răzvan Florea, medaliat și el cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la 200 metri spate.

Răavan Florea: "În toată activitatea mea, nu am văzut așa cursă"

În direct la Euronews România, Florea a caracterizat cursa incredibilă, în care sportivii care au încheiat pe locurile 2, 3, 4 și 5 au fost despărțiți de câte o sutime de secundă, iar chinezul Pan Zhanle a bătut recordul mondial pe care tot el îl deținea.

Răzvan Florea: "Putem spune că am văzut una dintre cele mai intense finale, cu un deznodământ extraordinar, un record mondial cum eu, în toată activitatea mea, și de antrenor, și de sportiv, nu am văzut. Un record la 100 de metri liber, bătut cu aproape jumătate de secundă.

Cursa, incredibilă, fabulos de rapidă, iar finalul lui David din nou i-a adus o medalie de bronz. L-am văzut pe David fericit, poate mai fericit cu această medalie decât ce s-a putut citi pe chipul lui la 200 de metri. Mi-a plăcut. Felicitări, David, felicitări, Adrian, felicitări întregii echipe, pentru că merită. Două medalii într-o ediție a Jocurilor Olimpice, pentru un român, este o premieră. David ne-a obișnuit cu aceste performanțe și îi mulțumim.

Să știți că, într-o finală rapidă, cum este cea de 100 de metri, nu este foarte importantă poziția sau culoarul unde concurezi, pentru că e o probă rapidă, nu ai timp să urmărești adversarii. Practic, e o probă în care dai totul de la început până la sfîrșit, nu prea există planuri de cursă. Dar întradevăr, cei mai buni înoată mai tot timpul pe mijloc, însă chinezul a făcut notă aparte în semifinale, când a venit cu cel mai bun timp, de pe culoarul 8."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE