Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024. Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, medalie de argint la dublu rame feminin, după o cursă dramatică

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au cucerit medalia de argint la dublu rame feminin, la Jocurile Olimpice 2024. Lupta pentru argint s-a dat până pe ultimii metri, româncele ”suflând” medalia echipajului Australiei. Numai 43 de sutimi au despărțit cele două echipaje.

Medalia de aur a fost cucerită de Olanda, care a dominat cursa de la început până la final.

Ultima medalie olimpică a României în această probă a fost obținută în anul 2008, când Georgeta Andrunache și Viorica Susanu obțineau aurul la Beijing.

În total, România a cucerit patru medalii la canotaj, la Jocurile Olimpice de la Paris: aur la dublu vâsle masculin, argint la dublu vâsle feminin, argint la dublu rame feminin și argint la dublu vâsle feminin, categoria ușoară.

Tot vineri, echipajul de dublu rame masculin format din Florin Lehaci și Florin Arteni s-a clasat în finala olimpică pe locul patru, pierzând dramatic, pe ultimii zeci de metri, un loc pe podium.

Clasamentul probei de dublu rame feminin

  1. Olanda - 6:58.67
  2. România - 7:02.97
  3. Australia - 7:02.54
  4. SUA - 7:05.31
  5. Lituania - 7:05.34
  6. Grecia - 7:13.30

Nouă finale la canotaj pentru România

La Paris, Team Romania s-a calificat în nouă finale olimpice: dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

România are acum șase medalii la JO 2024:

  • două de aur, una câştigată de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, una obţinută de Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin.
  • trei de argint, cucerite de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen la dublu vâsle feminin, categoria ușoară.
  • o medalie de bronz, obţinută de David Popovici la 100 metri liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE