Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024: Declarațiile campioanelor României la proba de 8+1: „De acasă am simțit că putem!” Victorie după 20 de ani la proba regină a canotajului

O nouă medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice. Sportivele din barca de 8+1 și-au zdrobit adversarele și au devenit campioane la Paris. De 20 de ani nu mai câștigase România aurul în proba regină a canotajului. Delegația noastră a ajuns acum la șapte medalii cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris și ocupă locul 12 în clasamentul general.

JO 2024: După 20 de ani, barca de 8+1 a României a câștigat aurul olimpic în proba feminină

Tricolorele și-au respectat statutul de favorite și au adus o nouă medalie de aur pentru delegația României.

Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu au condus cursa de la început până la final. Podiumul a fost completat de Canada și Marea Britanie.

Ancuța Bodnar, campioană olimpică în echipajul de opt rame cu cârmaci: De acasă am simțit că se poate! Nu a fost nimic imposibil. Ne-am focusat pe ceea ce am antrenat și ne-a ieșit această cursă foarte, foarte bună.

Reporter: Cum îți stă cu aurul la gât?

Adriana Adam, campioană olimpică în echipajul de opt rame cu cârmaci: Cred că îmi stă bine și - Doamne ajută! - să fie și de acum încolo.

Victoria Petreanu, campioană olimpică în echipajul de opt rame cu cârmaci: Am plecat hotărâte, am zis că trebuie acum! Acum pun tot ce am, voce, emoții, trec toate, numai să fie bine!

Simona Radiș spune că a fost și mai motivată în această probă după ce a obținut argintul alături de Ancuța Bodnar la dublu vâsle. La fel s-a întâmplat și pentru Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu, vicecampioane olimpice la dublu rame.

Simona Radiș, campioană olimpică în echipajul de opt rame cu cârmaci: Nu a fost furie, a fost un gram de motivație în plus, zic eu, și s-a simțit de la toate fetele, nu doar de la noi. Ne-am dorit mult să reușim astăzi.

Roxana Anghel, campioană olimpică în echipajul de opt rame cu cârmaci: Noi ne bucurăm foarte mult și de acel argint din dublu rame. Ne bucurăm și de această medalie în 8, pentru că este o medalie cu tradiție. Este o barcă - după cum știți - regină și suntem mândre că am făcut parte din ea.

Reporter: Te gândeai că pleci acasă cu un aur și un argint?

Ioana Vrînceanu: Sincer, nu! Mă gândeam doar la proba de 8+1, pentru că din țară aveam timpi foarte buni de antrenamente.

Și băieții din barca de 8+1 au avut prestație solidă în finală. Aceștia s-au clasat pe locul 5, după ce au ajuns cu emoții în ultimul act, datorită recalificărilor. Un alt rezultat bun a obținut Mihai Chiruţă. El a câștigat Finala B în proba de simplu vâsle și astfel încheie Jocurile Olimpice pe locul 7.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE