Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024: Când vârsta e doar un număr. O sportivă de 61 de ani a concurat la tenis de masă și n-are de gând să se oprească

Ni Xialian, sportiva de 61 de ani care a reprezentat Ducatul Luxemburg la Jocurile Olimpice de la Paris, a părăsit competiția de tenis de masă. Spune că și-a atins obiectivul stabilit. Ea nu se gândește să renunțe la cariera sportivă atât timp cât mai poate juca. Povestea ei se încadrează perfect în poveștile altfel ale Jocurilor Olimpice. Jocurile Olimpice 2024 au scris deja câteva povești cu totul speciale, iar unele au fost gravate, cu adevărat, în istorie.

La 61 de ani, Ni Xialian a concurat la tenis de masă la Olimpiada de la Paris: Nu mă gândesc la retragere

Ni Xialian s-a născut în Shanghai, iar în 1983 era campioană mondială împreună cu echipa de tenis de masa a Chinei. La sfârșitul anilor '80 s-a stabilit în Luxemburg, iar în 1998 și în 2002 a fost campioană europeană sub steagul țării de adopție.

Ni Xialian, jucătoare de tenis de masă: Cât timp voi putea juca, nu am cum să mă gândesc la retragere. Iubesc acest sport și nu pot renunța la el. Cred că jocul meu încă poate fi îmbunătățit. E important să mă bucur de fiecare clipă și să prețuiesc fiecare meci pe care îl joc.

Mamă a doi copii, de 32 și respectiv 21 de ani, Ni Xialian a fost purtătoarea drapelului pentru Luxemburg la Jocurile Olimpice de la Paris. În primul tur al competiției, ea a învins-o pe reprezentanta Turciei care avea jumătate din vârsta ei.

Ni Xialian, jucătoare de tenis de masă: Nu credeam că voi fi aici acum trei ani. De fiecare dată, lupt pentru a câștiga, dar trebuie să respect realitatea. Simt că mi-am atins obiectivul, acela de a participa. Este greu să participi la Jocurile Olimpice, dar este și o mare onoare.

Nu e singura sportivă care a vrut să arate că vârsta este doar un număr. La 58 de ani, Zeng Zhiying reprezintă Chile la tenis de masă, iar australianca Mary Hanna este, la 69 de ani, decana de vârstă a competiției.

Cea mai tânără sportivă de la Paris este o chinezoaică în vârstă 11 ani, Zheng Haohao, care face skateboarding.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE