Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

J.K. Rowling și Elon Musk, menționați în plângerea lui Imane Khelif, pentru ”acte de hărțuire cibernetică agravată”

J.K. Rowling și Elon Musk au fost menționați într-o plângere penală depusă de boxera algeriană Imane Khelif pentru presupuse „acte de hărțuire cibernetică agravată”.

Potrivit unui raport din Variety, Khelif, în vârstă de 25 de ani, a depus o plângere la autoritățile franceze pentru hărțuirea online de care a avut parte în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.

Nabil Boudi, avocatul din Paris care o reprezintă pe Khelif, a confirmat că atât Rowling, cât și Musk sunt menționați în plângere, care a fost postată vineri (9 august) la centrul împotriva urii online al parchetului din Paris, relatează euronews.com.

„J.K. Rowling și Elon Musk sunt menționați în plângere, printre alții”, a declarat Boudi, adăugând că Donald Trump ar face parte din anchetă. „Trump a scris pe Twitter, așa că, indiferent dacă este sau nu numit în procesul nostru, el va fi în mod inevitabil analizat ca parte a urmăririi penale”.

În cazul în care biroul procurorului va acuza pe cineva în temeiul statutului, acesta ar putea cere între doi și cinci ani de închisoare și zeci de mii de euro în amenzi.

Imane Khelif, vizată de acuzații privind eligibilitatea sa în categoria feminină la JO 2024

Khelif a fost supusă unui val de dezinformare pe parcursul Jocurilor Olimpice. Atacurile au venit după meciul lui Khelif împotriva italiencei Angela Carini, când algerianca a fost vizată de acuzații privind eligibilitatea sa de a concura în categoria feminină de box a Jocurilor Olimpice.

Mulți au acuzat-o pe Khelif că este bărbat, indiferent de faptul că s-a născut femeie, este trecută ca femeie în pașaport și nu s-a identificat niciodată ca transsexual.

Comitetul Internațional Olimpic a afirmat în repetate rânduri calificarea ei pentru a concura în divizia feminină.

Ce au postat J.K. Rowling și Elon Musk

Rowling a avut mai multe postări pe X și a acuzat-o pe Khelif că „se bucură de suferința unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap”.

Miliardarul Musk, proprietarul X, a răspuns la o postare a înotătoarei Riley Gaines care spunea că „bărbații nu au ce căuta în sporturile feminine”, scriind: „Absolut”.

În ciuda valului de ură online, Khelif a câștigat medalia de aur în finala feminină de 66 kg și a declarat după victoria din sferturile de finală împotriva unguroaicei Anna Luca Hamori: „Vreau să spun lumii întregi că sunt o femeie și voi rămâne o femeie”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE