Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iulia Navalnaya: Raportul autorităților, o bătaie de joc. Oficialii au concluzionat că Alexei Navalnîi a murit din cauza bolilor multiple

Văduva lui Alexei Navalnîi spune că raportul autorităților ruse despre moartea disidentului este o bătaie de joc.

La șase luni de la decesul principalului opozant al lui Vladimir Putin, concluziile oficiale arată că moartea acestuia a survenit din cauza „bolilor combinate”.

Navalnîi a decedat pe 16 februarie, într-o colonie penitenciară de lângă Cercul Polar. El ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare, pentru extremism.

Raport: Decesul a avut loc ca urmare a aritmiei

”Ştiu că raportul lui Voropaev (investigator în cazul morţii lui Nvalnîi) este o minciună şi ascund ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi.

Știm foarte bine, maior Voropaev, că atunci când lui Alexei i s-a făcut rău, nu a fost dus la unitatea medicală, ci înapoi în celula de pedeapsă, că era pe moarte singur acolo, că a fost dus la unitatea medicală deja inconștient, că în ultimele minute înainte de moarte, s-a plâns de dureri acute de stomac.

Aici scrie la cauza morții că este o anume combinație de boli, constând dintr-o duzină de boli diferite de la cistită la hernie intervertebrală și Staphylococcus aureus.

Decesul a avut loc ca urmare a aritmiei. Spuneți-mi, cum a fost descoperită această aritmie în timpul autopsiei? Aritmiile cardiace nu pot fi determinate postmortem. Iar în timpul vieții, Alexei nu a avut nicio boală de inimă.”, a declarat Iulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE