Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul bombardează din nou la sud de Beirut. Hezbollah lansează rachete în nordul Israelului

Israelul a lansat miercuri un nou bombardament asupra zonei Haret Hreik, situate la sud de Beirut. De altfel, Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au avertizat cu privire la un atac iminent, după mai multe zile de calm, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Atacul împotriva zonei de sud a capitalei Libanului a avut loc miercuri dimineață. Deocamdată nu există detalii despre bombardament, a transmis agenţia naţională de presă libaneză.

În jurul orei locale 6:00 (6:00, ora României), purtătorul de cuvânt de limbă arabă al Armatei israeliene a avertizat că un atac asupra zonei Haret Hreik este iminent şi a îndemnat pe locuitori să evacueze zona. Armata israeliană susține că în această regiune activează miliţia şiită libaneză Hezbollah.

Peste 2.300 de persoane, ucise în Liban în bombardamentele israeliene

Armata israeliană a atacat și sâmbătă zonele din apropierea capitalei libaneze. A bombardat bombardat oraşul Maaysrah din districtul Keserwan, la aproximativ 38 de kilometri nord de Beirut, iar aproape 20 de oameni au fost uciși. Joia trecută, cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi alte 117 au fost rănite după două bombardamente israeliene asupra clădirilor din centrul Beirutului, a anunțat Ministerul Sănătăţii Publice din Liban.

Cel puţin 2.350 de persoane au fost ucise şi alte 10.906 au fost rănite în urma atacurilor lansate de Israel asupra mai multor zone din Liban, în ultimul an. Cele mai multe dintre victime au fost provocate în urma campaniei masive de bombardamente pe care Israelul le-a început la finele lunii septembrie.

Oficialii din Liban au transmis că numai luni au murit cel puţin 41 de persoane şi alte 124 au fost rănite în „atacuri ale inamicului israelian”.

Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra nordului Israelului

Armata israeliană a anunțat că 50 de rachete au fost lansate, miercuri dimineață, de pe teritoriul libanez spre nordul Israelului. Informația a fost confirmată ulterior de gruparea Hezbollah.

Potrivit IDF, rachetele au vizat zona Safed din nordul Israelului, iar sirenele au fost activate cu câteva minute înainte pentru a alerta populaţia."Unele dintre proiectile au fost interceptate şi au fost identificate proiectile care au căzut în zonă", au declarat autorităţile israeliene pe canalul lor Telegram.

Deocamdată nu există sesizări privind victime în zonă.

Hezbollah a revendicat atacul și a avertizat că este vorba de represalii la invazia israeliană. Marţi, adjunctul secretarului general al grupării șiite, Naim Qassem, a declarat că organizația poate ataca „orice punct” din Israel în cadrul „dreptului său de a se apăra”, după ce Armata israeliană şi-a început campania masivă de bombardare.

De când Israelul şi-a lansat ofensiva la sol în sudul Libanului, pe 1 octombrie, cel puţin 14 soldaţi israelieni au fost ucişi în atacuri în jurul graniţei de nord: zece în luptă în sudul ţării şi alţi patru pe teritoriul israelian, în timp ce trei civili au fost ucişi în Israel, în atacurile Hezbollah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE