Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul a ucis cel puțin 18 persoane într-un atac asupra unui oraș creștin din nordul Libanului

Israelul și-a extins luni țintele în războiul său cu Hezbollah din Liban, susținută de Iran, ucigând cel puțin 18 persoane într-un raid aerian asupra orașului cu majoritate creștină Aitou, a declarat Crucea Roșie libaneză, potrivit Reuters.

Până în prezent, principalele operațiuni militare ale Israelului în Liban s-au concentrat în sud, în Valea Bekaa din est și în suburbiile Beirutului.

Lovitura din Aitou a lovit o casă care fusese închiriată familiilor strămutate, a declarat pentru Reuters primarul din Aitou, Joseph Trad. În plus față de decese, patru persoane au fost rănite, a declarat Crucea Roșie.

În sud, Israelul a ordonat locuitorilor din 25 de sate să evacueze zonele situate la nord de râul Awali, care curge de la est la vest la aproximativ 60 km nord de frontiera israeliană.

Armata israeliană a declarat că l-a ucis pe Muhammad Kamel Naim, comandantul unității de rachete antitanc a forței de elită Radwan a Hezbollah, într-un atac în zona Nabatieh din sudul Libanului.

Operațiunile au loc pe fondul tensiunilor dintre Israel și forța ONU de menținere a păcii UNIFIL din sudul Libanului, ministrul israelian al energiei, Eli Cohen, reiterând luni un apel al premierului Benjamin Netanyahu pentru plecarea trupelor ONU.

Israelul și Organizația Națiunilor Unite au făcut schimb de acuzații cu privire la forțele de menținere a păcii, în timp ce Israelul continuă să își împingă forțele prin zonă în încercarea de a elimina Hezbollah, susținut de Iran, și infrastructura sa militară, luptând în același timp cu Hamas în Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE