Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis, mulțumit de rezultatele coaliției la alegeri. ”Rezultatele vorbesc de la sine”

Președintele Klaus Iohannis este mulțumit de cum s-au desfășurat alegerile. Șeful statului a vorbit și despre comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și cum a adus mai mulți votanți la urne.

”Chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine. Vă amintiți că a fost multă dezbatere în spațiul public dacă această coaliție este bună pentru România. Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători care într-o proporție foarte mare, aproape 50% au votat lista comună prezentată de coaliție.

Coaliția a reușit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit prin acest război purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre comasarea alegerilor: A fost pasul corect

”Pe de altă parte, în ceea ce privește alegerile locale, eu consider în continuare o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar

Alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători.

Faptul că aceste alegeri au fost puse împreună ne-au dus la o participare de peste 50%. A fost pasul corect, iar comunitățile și-au ales primarii, președinții de CJ pe care i-au crezut potriviți pentru următorii patru ani”, a mai precizat președintele.

Iohannis evită subiectul candidatului comun PSD-PNL la prezidențiale

”Este o chestiune care trebuie lămurită în interiorul coaliției și chiar dacă aș avea o opinie în această chestiune, nu cred că ar fi corect să mi-o spun publi”, a concluzionat Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE