Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații puternice în sudul Germaniei. Două persoane au decedat în urma viiturilor

Inundațiile puternice din sudul Germaniei au făcut cel puțin două victime. Autoritățile au anunțat că a fost descoperit cadavrul unei femei declarată anterior dispărută. Și un pompier care participa la misiunile de evacuare și-a pierdut viața. Cancelarul Olaf Scholz a vizitat zona afectată și a discutat cu autoritățile locale măsuri pentru susținerea populației. 

Operațiunile salvatorilor continuă în zonele afectate de ploile puternice. În mai multe localități sunt construite diguri din saci cu nisip pentru a opri înaintarea apei. Potrivit meteorologilor, într-o zi au căzut precipitații cât pentru o lună, iar ploile vor continua. Pentru mai multe regiuni au fost emise alerte de vreme rea și risc de inundații.

Robert Habeck, vicecancelar: ”Mulți oameni au scăpat cu viață, dar casele și proprietățile lor au fost avariate, poate chiar distruse. Trebuie să ținem cont că mulți oameni nu vor ști ce să facă în continuare, după inundații.” 

Inundațiile puternice au provocat perturbări extinse în transportul public. Rutele de tren pe distanțe lungi, din nord spre sud, inclusiv spre orașul Munchen, au fost suspendate. Un tren cu 185 de pasageri a deraiat de pe linie, după ce a fost surprins de alunecări de teren. Nu au fost înregistrate victime printre călători. Cele mai afectate de inundații sunt landurile sudice Bavaria și Baden-Wurttemberg.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE