Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Interviuri pentru funcția de procuror-șef al României. Gabriela Scutea și Alex Florin Florența își vor prezenta proiectele

Cei doi candidaţi pentru funcţia de procuror general al României susţin interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

În cursa pentru funcția de procuror general s-au înscris actualul şef al Parchetului General, Gabriela Scutea, şi Alex Florin Florenţa, fostul șef al DIICOT Timișoara.

Interviurile la Ministerul Justiției vor continua marți pentru selecția procurorului-șef al DNA, pentru care candidează actualul şef al instituţiei, Crin Bologa, şi Marius Ionuţ Voineag, procuror în cadrul Direcţiei.

În ceea ce priveşte funcţia de procuror-şef al DIICOT, la interviu vor participa Ioana Bogdana Albani, Alina Albu şi Oana-Daniela Pâţu, toţi procurori în cadrul instituţiei

Alex Florin Florenţa urmează să participe la interviu pe data de 20 februarie, ora 10,00, în timp ce Gabriela Scutea este programată în aceeaşi dată, de la ora 12,00.

Când vor fi afișate rezultatele interviului

MJ anunţa la finalul anului trecut că, în perioada 20 - 23 februarie 2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului şi evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 27 februarie, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE