Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insulele din Irlanda care îți dau 80.000 de euro ca să te muți acolo. Ce condiții trebuie să respecți

Dacă ați visat vreodată să renunțați la tot și să dați un restat vieții pe o insulă îndepărtată, acum ar putea fi șansa dumneavoastră.

Irlanda a lansat un program care va plăti stimulente generoase în bani persoanelor care aleg să se mute într-una dintre comunitățile offshore ale națiunii.

Inițiativa face parte din politica țării ”Our Living Islands”, prin care guvernul irlandez își propune să crească populația insulelor din Irlanda.

"Scopul acestei politici este de a se asigura că toate comunități durabile și vibrante pot continua să trăiască - și să prospere - pe insulele offshore pentru mulți ani de acum încolo", spune guvernul.

Sună ca o evadare ideală, dar există câteva prevederi de care trebuie să țineți cont, potrivit Euronews Travel.

Cum să fii plătit pentru a te muta pe o insulă din Irlanda

Programul "Our Living Islands" ajută comunitățile de pe 30 de insule care nu sunt legate de continent prin poduri și care sunt izolate de maree.

Ca parte a proiectului, guvernul irlandez va plăti peste 80.000 de euro noilor rezidenți ai comunităților .

Cu toate acestea, nu este vorba de a te muta într-o căsuță confortabilă de pe insulă și de a primi un depozit bancar uriaș a doua zi.

Subvențiile ample în numerar sunt oferite ca o modalitate de salvare și restaurare a numărului tot mai mare de proprietăți abandonate și dărăpănate de pe insule.

Ca atare, există câteva avertismente în ceea ce privește primirea banilor gratuiți.

Potențialii rezidenți trebuie să cumpere și să dețină o proprietate pe una dintre insule. Clădirea trebuie să fi fost construită înainte de 1993 și să fi fost vacantă timp de cel puțin doi ani.

Există, de asemenea, reguli privind utilizarea banilor odată acordați. Banii pot fi folosiți pentru lucrări de construcție, cum ar fi izolarea casei, îmbunătățiri structurale și redecorarea.

Dacă treceți prin toate etapele, ați putea primi până la 84.000 de euro pentru a salva o proprietate de la ruină și a o transforma în casa visurilor dumneavoastră.

Primește bani pentru a te muta în Europa

Alte câteva comunități din Europa au lansat programe pentru a atrage noi rezidenți.

În special în Italia și în Spania, orașele și satele rurale folosesc stimulente în bani pentru a-și mări populația în scădere.

Orașul montan Ponga din nord-vestul Spaniei va plăti 2.971 de euro pentru a te muta acolo.

Orașul Presicce-Acquarica din regiunea Puglia, în sudul Italiei, va plăti până la 30.000 de euro noilor locuitori pentru a se muta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE