Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu la catedrala din Rouen. Incidentul, similar cu cel care a distrus catedrala Notre Dame din Paris

Un incendiu a cuprins turla catedralei din Rouen, incident similar cu cel care a distrus acum 5 ani catedrala Notre Dame din Paris.

Catedrala din Normandia, este cunoscută pentru picturile impresionistului Claude Monet.

Ministerul francez al Culturii spune că incendiul ar fi fost provocat de nerespectarea regulilor pe șantierul de restaurare a turlei clădirii.

În așteptarea unor informații suplimentare, primele imagini, publicate de autoritățile locale, arată un incendiu la schelă și la prelatele de protecție.

Potrivit prefecturii, incendiul a izbucnit în partea superioară a turlei, care nu este din lemn, ci din metal, aflată în prezent în lucrări de restaurare.

Deocamdată nimeni nu știe dacă este afectat și cadrul din lemn. Catedrala a fost evacuată și a fost stabilit un perimetru de securitate.

Catedrala Notre-Dame de Rouen este unul dintre cele mai cunoscute edificii gotice din Franța, datorită unei serii de picturi realizate de artistul impresionist Claude Monet.

Catedrala a fost construită și reconstruită de-a lungul unei perioade de peste 800 de ani și are trăsături din goticul timpuriu. Este renumită pentru cele trei turnuri ale sale, fiecare dintre acestea fiind construit într-un stil diferit.

În 1822, un fulger a provocat un incendiu care a distrus turla renascentistă din lemn și plumb a turnului central. Noua turlă de fier nu a fost finalizată timp de șase decenii.

Cu o înălțime de 151 de metri (500 de picioare), catedrala a devenit pentru o scurtă perioadă cea mai înaltă clădire din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE