Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu de proporții în California, provocat o mână criminală. Peste 3.500 de persoane au fost evacuate

Pompierii din statul american California se luptă joi cu primul incendiu de proporții din acest an care ar fi fost pus o de o mână criminală. Autoritățile au ordonat evacuarea a peste 3.500 de persoane pentru că focul se extinde cu repeziciune.

”Incendiul din Parc" a izbucnit miercuri după-amiază în nordul statului. În aproape 24 de ore, peste 500 de kilometri pătrați de vegetație au fost mistuiți de flăcări, motiv pentru care autoritățile susțin că este vorba despre un ”megaincendiu”, notează agenția France Presse, citată de Agerpres.

"Peste 3.500 de persoane" au fost evacuate, a anunțat guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Cine a declanșat megaincendiul din California

Incendiul de proporții amenință în mod deosebit orașul Chico, la aproximativ trei ore de mers cu maşina, nord de San Francisco.

Potrivit autorităților, incendiul a fost pus de o mână criminală. Un suspect a fost arestat joi dimineaţa şi plasat în arest preventiv, potrivit procurorului local.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, care are cazier judiciar, "a fost văzut împingând o maşină în flăcări într-o râpă", a explicat parchetul într-un comunicat.

"Maşina s-a rostogolit pe un terasament de aproximativ 60 de metri şi a ars complet, răspândind flăcările care au provocat incendiul", mai precizează anchetatorii americani.

Peste 1.150 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a stinge acest incendiu. În prezent, focul a fost limitat doar în proporție de 3%, transmite agenţia CalFire.

Nu este prima oară când în California au loc incendii devastatoare. Chico este situat la doar aproximativ 20 de kilometri de Paradise, oraş care a fost distrus de un incendiu violent în 2018 şi în care şi-au pierdut viaţa 85 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE