Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hunter Biden, găsit vinovat că a mințit în legătură cu dependența de droguri pentru a cumpăra o armă

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost condamnat marți de un juriu pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă, un verdict de care democrații ar putea profita pentru a contracara afirmația lui Donald Trump potrivit căreia sistemul judiciar este înarmat împotriva sa, potrivit Reuters.

Un juriu format din 12 membri ai tribunalului federal din Wilmington, Delaware, l-a găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare împotriva sa, ceea ce face din Hunter Biden primul copil al unui președinte american în exercițiu care a fost condamnat pentru o infracțiune.

Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, a dat ușor din cap după ce a fost citit verdictul, dar în rest a arătat puține reacții. El și-a bătut apoi avocatul Abbe Lowell pe spate și a îmbrățișat un alt membru al echipei sale juridice.

Judecătorul nu a stabilit nicio dată pentru pronunțarea sentinței, dar a adăugat că termenul este de obicei de 120 de zile. Acest lucru ar plasa-o cel târziu cu o lună înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie din SUA.

Ghidul de condamnare pentru acuzațiile de posesie de arme de foc este de 15 până la 21 de luni, dar experții în drept spun că inculpații în cazuri similare primesc adesea sentințe mai scurte și este mai puțin probabil să fie încarcerați dacă respectă termenii eliberării lor înainte de proces.

Democrații din Congres au indicat cazuri, inclusiv urmărirea penală a lui Hunter Biden, ca dovadă că Joe Biden nu folosește sistemul de justiție în scopuri politice sau personale, după ce săptămâna trecută a declarat că nu își va grația fiul dacă va fi condamnat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE