Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biden, avertizat cu privire la două valuri de atacuri asupra Israelului lansate de Iran și Hezbollah

Serviciile americane de informații au estimat că vor exista două valuri de atacuri asupra Israelului lansate de către gruparea Hezbollah și de Iran, au precizat oficiali de rang înalt în timpul unei consultări pe teme de securitate cu președintele american Joe Biden. Cu toate acestea, este deocamdată neclar când vor avea loc atacurile, relatează The Jerusalem Post.

Un oficial american de rang înalt a evidențiat că reacția Iranului și a grupării Hezbollah este încă în ”proces de planificare”.

Președintele american Biden și vicepreședintele Kamala Harris au fost informați luni de consilierii specializați în securitate națională despre faptul că nu este clar, în acest moment, când se așteaptă ca Iranul să lanseze, cu sprijinul Hezbollah, un atac asupra Israelului și ce ar implica acest lucru, au precizat trei oficiali americani de rang înalt, citați de The Jerusalem Post.

Oficialii din cadrul Administrației Biden susțin că se pregătesc să respingă atacurile planificate și exercită presiuni pe cale diplomatică asupra Iranului și Hezbollah-ului pentru a diminua represaliile acestora pentru asasinatele efectuate de Israel în Beirut și Teheran săptămâna trecută, notează sursa citată.

Liderii G7, avertizați despre posibilul atac al Iranului asupra Israelului

Secretarul american de Stat, Antony Blinken, le-a transmis duminică omologilor săi din G7 că Iranul și Hezbollah ar putea ataca Israelul în următoarele 24-48 de ore.

Potrivit unor oficiali de rang înalt, Biden și Harris au fost informați că serviciile secrete americane estimează că scenariul cel mai probabil implică două valuri de atacuri - unul din partea Hezbollah și unul din partea Iranului și a mai multor organizații teroriste pe care le sprijină.

Cu toate acestea, serviciile de informații americane nu au determinat încă cine va ataca primul și ce tip de atac vrea să efectueze fiecare.

Tensiunile din Orientul Mijlociu, discutate în ”Situation Room”

Potrivit Casei Albe, în timpul ședinței din Situation Room, Biden și Harris au fost informați despre faptul că mai mulți soldați americani au fost grav răniți într-un atac cu rachete efectuat de milițiile pro-iraniene asupra bazei aeriene Ain al-Assad din Irak.

"Ei au discutat despre măsurile pe care le luăm pentru a ne proteja forțele și pentru a răspunde oricărui atac asupra poporului nostru în modul și locul pe care le alegem", a precizat Casa Albă.

Un oficial de rang înalt a declarat că Pentagonul se așteaptă la atacuri suplimentare din partea milițiilor pro-iraniene împotriva forțelor americane din regiune în zilele următoare și a subliniat că tensiunile din Orientul Mijlociu determină milițiile să atace forțele americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE