Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EURO 2024. Câți bani primește echipa României pentru participarea în grupe și cât ar putea câștiga dacă se califică în optimi

Echipa națională a României va primi o sumă substanțială doar pentru participarea în grupele EURO 2024. O victorie sau chiar și un rezultat de egalitate ar urma să adauge mai mulți bani în conturile echipei.

UEFA a stabilit ca suma distribuită echipelor participante să fie aceeași ca la EURO 2020, adică 331 de milioane de euro celor 24 de selecționate. Numai pentru participarea în grupele competiției, echipele, inclusiv cea a României, vor primi câte 9,25 milioane de euro.

O victorie în grupe a echipei naționale va fi recompensată cu 1 milion de euro, în timp ce un rezultat de egalitate va aduce în conturile echipei 500.000 de euro. Calificarea în optimi ar aduce echipei României suma de 1,5 milioane de euro.

Premiile UEFA EURO 2024

  • Participare în grupe: 9,25 milioane euro;
  • Bonus de meci: 1 milion de euro pentru victorie și 500.000 de euro pentru egalitate;
  • Calificarea în optimile de finală: 1,5 milioane de euro;
  • Calificarea în sferturile de finală: 2,5 milioane de euro;
  • Calificarea în semifinale: 4 milioane de euro;
  • Vicecampionii vor primi o plată suplimentară de 5 milioane de euro;
  • Campionii europeni din 2024 vor primi o plată suplimentară de 8 milioane de euro.

Sursa: uefa.com

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (pe Alianz Arena, din Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: România - Belgia (pe Rhein Energie Stadion, din Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: România - Slovacia (pe Waldastadion, din Frankfurt)

Vezi programul complet EURO 2024.

Lotul României la EURO 2024

Portari: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

Atacanți: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

România, cel mai ”ieftin” lot de la EURO 2024

România are, în acest moment, cel mai puțin valoros lor dintre toate echipele calificate la turneul final din Germania. Potrivit transfermarkt.com, site specializat în analiza cotelor de piață ale jucătorilor, naționala României are o valoare de 92,13 milioane de euro. La polul opus, cea mai valoroasă echipă din lume este Anglia: 1,52 miliarde de euro.

Cu o cotă de 25 milioane de euro, Radu Drăgușin este cel mai valoros jucător din lotul ”tricolorilor”, acest lucru grație și transferului său la Tottenham. La polul opus, potrivit datelor transfermarkt.com, este portarul Florin Niță: 225.000 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE