Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gheorghe Hagi a refuzat să preia naționala de fotbal a României

Gheorghe Hagi (59 de ani), antrenorul ales de Federația Română de Fotbal pentru a fi selecționer al României, a refuzat oferta. Anunțul a fost făcut chiar de FRF, după ce a primit înștiințarea din partea "Regelui".

El a fost principala opțiune pentru a-i succeda lui Edward Iordănescu.

Gheorghe Hagi a refuzat să preia naționala României

Comunicat FRF: "Federația Română de Fotbal dorește să își exprime recunoștință față de domnul Gheorghe Hagi pentru deschiderea și dorința sa de a prelua conducerea echipei naționale de fotbal a României.

Hagi este un simbol al fotbalului românesc, iar angajamentul său continuu față de acest sport este deosebit de apreciat. FRF înțelege însă motivele care au stat la baza deciziei sale de a nu prelua, în acest moment, rolul de selecționer al echipei naționale și respectă decizia sa.

FRF îi urează mult succes în continuare în cadrul proiectului Farul Constanța, având deplina încredere că Gheorghe Hagi va continua să contribuie semnificativ la dezvoltarea fotbalului românesc, așa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere.

Cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, domnul Hagi va conduce echipa națională a României de pe banca tehnică spre noi succese. Spiritul său ambițios, dăruirea și pasiunea pentru fotbal reprezintă valori esențiale care, cu siguranță, la momentul potrivit, vor aduce beneficii imense echipei naționale.

În perioada imediat următoare, Administrația FRF urmează să identifice cea mai bună variantă pentru postul de selecționer al României, în baza nominalizărilor Comisiei Tehnice."

Gică Hagi a mai fost dorit de actuala conducere a FRF, chiar înainte ca Edward Iordănescu să fie ales (ianuarie 2022).

FRF caută un înlocuitor pentru Edward Iordănescu

Edward Iordănescu și-a încheiat mandatul de selecționer al României imediat după Euro 2024, acolo unde Tricolorii s-au oprit în optimi.

Mulți se întrebau dacă nu cumva eventualitatea numirii lui Hagi ca selecționer ar crea un conflict de interese, pentru că el este și antrenor-finanțator la Farul Constanța. În plus, ar apărea din nou critici care ar spune că Hagi și-ar favoriza fiul, pe Ianis.

În ultimii ani, Hagi a spus clar că ar vrea să cedeze pachetul său de acțiuni de la Farul, care este de 79,9%.

Hagi a mai fost selecționer al României chiar în debutul carierei sale de antrenor și finalul celei de jucător. El a pregătit naționala în intervalul 1 septembrie 2001 - 27 noiembrie 2001, pe finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2002. El i-a luat atunci locul lui Ladislau Boloni, care a plecat la Sporting Lisabona.

Hagi a stat pe banca naționalei în acel 2-0 cu Ungaria și 1-1 cu Georgia și a calificat echipa la barajul cu Slovenia. Dar Tricolorii au pierdut cu 1-2 meciul din deplasarea cu slovenii și au remizat în retur, scor 1-1.

Naționala României va începe în septembrie meciurile din Liga Națiunilor, acolo unde Tricolorii fac parte din grupa 2 a Ligii C, alături de Kosovo, Cipru și Lituania. Naționala României debutează în Liga Națiunilor pe 6 septembrie, când va întâlni Kosovo, iar peste trei zile, Lituania. Aceasta este prima acțiune a Naționalei în noul sezon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE