Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiscul știe când primim bani prin Revolut. Șeful ANAF: E o poveste că nu aflăm de banii încasați prin platforme

ANAF știe când încasăm bani prin Revolut, a confirmat șeful Fiscului, Lucian Heiuș, într-un interviu pentru HotNews.ro în care a vorbit și despre controalele care vor începe de la 1 iulie.

Șeful ANAF a explicat că Revolut este o bancă, astfel că „orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont lasă urme”. Acesta a completat că „este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă mai puțin cunoscută nu poate afla ANAF”.

„În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a explicat Lucian Heius, potrivit HotNews.ro.

15 miliarde euro/an, evaziunea fiscală în România

Referitor la controalele care vor începe de la 1 iulie și care vizează peste 561.000 de români cu averi nejustificate, șeful ANAF a spus că majoritatea acestor sume sunt pe marea evaziune fiscală.

„Toată lumea recunoaște, inclusiv organismele internaționale că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro/an”, a precizat Heiuș, pentru HotNews.ro.

Șeful Fiscului a mai spus că e posibil ca între românii vizați de aceste controale să fie și persoane care strâng bani din cântările de la nunți.

„Noi găsim și identificăm riscul. E o diferență semnificativă între venitul pe care îl ai declarat și cel estimat de noi. I se dă un aviz de inspecție și are 60 de zile să-și completeze acea declarație de patrimoniu și venit care seamănă mult cu declarația pentru bugetari. Acolo trebuie să completeze. Scrie venitul, de unde le are, noi le verificăm, unele sunt corecte, altele mai ciudate”, a explicat Heiuș.

Cât despre profesori și manichiuriste, șeful ANAF a prezicat că „este posibil” ca și aceste persoane să vizate de controale, la un moment dat.

„Noi avem un telefon unic cu care suntem sesizați cu tot felul de lucruri. Suntem sesizați și cu profesori care dau meditații. Întotdeauna mergem când suntem sesizați. O să fim sesizați la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare. De obicei, sesizările astea sunt la nemulțumirile clienților”, a explicat șeful Fiscului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE