O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita Bucureştiul, în perioada 30 mai - 10 iunie, pentru analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV, a anunţat reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală şi de Est, Nadeem Ilahi, potrivit Agerpres.
„Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile economice. Vor fi organizate întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din sectorul privat şi ONG-uri. La finalul vizitei, este aşteptat ca misiunea FMI să susţină o conferinţă de presă", informează un comunicat al instituţiei financiare.
În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Oxygen semnează “Vocea Muntelui”, campania în care Vodafone celebrează 20 de ani de parteneriat cu Salvamont România
Campania integrată de comunicare “Vocea Muntelui”, concepută și implementată de agenția Oxygen, marchează cei 20 de ani de parteneriat strategic dintre Vodafone și Salvamont.
UPDATE Klaus Iohannis a promulgat bugetul pentru 2025
Bugetul de stat pentru anul 2025 a fost adoptat, sâmbătă, de Guvern. Proiectul merge acum în Parlament pentru a fi dezbătut și aprobat. Dacă va fi respectat calendarul propus de Coaliția de guvernare, bugetul de stat ar trebui să primească votul aleșilor până la finalul săptămânii viitoare.
Milioane de șoferi vor plăti taxa de poluare din 2026
Milioane de șoferi vor plăti așa-numita taxă de poluare de anul viitor. Măsura este prevăzută în Planul național de Redresare și Reziliență, iar autoritățile române sunt așteptate până la finalul primăverii să vină cu informații concrete despre cât și cum vom plăti această taxă.
România fruntașă în UE la creșterea salariului minim. În ultimii 10 ani, țara noastră a avut cea mai mare creștere a salariului minim dintre statele UE
România, Lituania, Bulgaria și Polonia au avut în perioada ianuarie 2015 - ianuarie 2025 cea mai mare rată medie anuală de creștere a salariului minim din UE.