Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul discurs public al lui Joe Biden după ce și-a anunțat retragerea din cursa pentru președinția SUA

Joe Biden a ținut primul său discurs în public, după ce a anunțat că se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale ale SUA și că o susține, în locul său, pe Kamala Harris (59 de ani), vicepreședintele Statelor Unite.

Liderul de la Casa Albă spune că a luat o decizie dificilă, dar necesară. El a participat de la distanță la evenimentul în care Harris a fost prezentată staffului de campanie.

Joe Biden (81 de ani) a fost diagnosticat, săptămâna trecută, cu COVID și este în carantină.

Primul discurs al lui Biden după ce și-a anunțat retragerea din cursa pentru președinția SUA

Joe Biden: "Știu că știrile de ieri v-au surprins, știu că aceste vești au fost greu de primit, dar am făcut ceea ce trebuia făcut. Știu că este dificil, pentru că ați depus mult suflet pentru a mă ajuta să obțin nominalizarea și apoi pentru a mă ajuta să câștig alegerile prezidențiale. Știți, acum, numele de pe buletin s-a schimbat, dar misiunea a rămas aceeași.

Și apropo, nu plec nicăieri, voi face campanie alături de ea, de Kamala. Știți că trebuie să salvăm această democrație. Știți că Trump este încă un pericol pentru comunitate, este un pericol pentru țară."

Kamala Harris: "Să fie clar, Joe nu și-a terminat treaba. Nici pe departe. El știe că mai sunt multe de făcut. În următoarele 106 zile avem multe de făcut, trebuie să batem la multe uși, trebuie să vorbim cu mulți oameni, trebuie să dăm multe telefoane. Și trebuie să câștigăm alegerile."

Kamala Harris a mai spus că "ceea ce a făcut Joe Biden în ultimii trei ani este fără egal în istoria modernă".

În ultimele 24 de ore, donatorii au strâns 81 de milioane de dolari pentru campania electorală a Kamalei Harris. Este un record, pentru că niciun alt candidat nu a atins o asemenea sumă într-un interval atât de scurt.

Desemnarea Kamalei Harris drept candidat pentru președinția SUA va fi decisă în la Convenția Partidului Democrat (19-22 august).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE