Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi jurnalişti răniţi şi unul dispărut într-un atac aerian rusesc asupra hotelului Kramatorsk, din regiunea Donețk

Un jurnalist din echipa Reuters care acoperă conflictul din Ucraina este dispărut, iar alți doi colegi au fost internați după ce un hotel din Kramatorsk, estul Ucrainei, a fost lovit, conform unui comunicat al agenției de presă.

Reuters a anunțat că hotelul Safir, unde se afla echipa de șase persoane, a fost ținta unui atac sâmbătă.

„Unul dintre colegii noștri nu a fost încă găsit, iar doi au fost transportați la spital pentru tratament,” a declarat agenția, precizând că ceilalți trei membri ai echipei sunt nevătămați.

„Suntem în contact cu autoritățile din Kramatorsk pentru a obține mai multe informații și ne sprijinim colegii și familiile. Vom furniza actualizări pe măsură ce primim mai multe detalii,” a adăugat Reuters.

Vadim Filașkin, guvernatorul regiunii Donețk, a informat duminică pe Telegram că „forțele ruse au atacat Kramatorsk,” confirmând că doi jurnaliști au fost răniți, iar unul este dispărut după lovirea hotelului.

„Cele trei victime sunt jurnaliști din Ucraina, Statele Unite și Marea Britanie,” a specificat el, fără a oferi alte detalii.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a anunțat că a demarat o „anchetă preliminară” privind atacul, care a avut loc sâmbătă, la ora 22.35, ora locală (19.35 GMT).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE