Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directorul artistic al ceremoniilor de la Jocurile Olimpice 2024, Thomas Jolly, amenințat cu moartea și hărțuit

Directorul artistic al ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice de la Paris a depus plângere pentru hărțuire cibernetică. Thomas Jolly a reclamat că a primit ameninţări cu moartea și a fost insultat pe rețelele sociale din cauza originii sale evreiești și a orientării sale sexuale.

Directorul artistic al ceremoniilor de la Jocurile Olimpice 2024, amenințat

Unitatea naţională de combatere a urii online din Franța conduce ancheta în acest caz. Un moment din spectacolul pus în scenă la Paris, la deschiderea Jocurilor Olimpice a stârnit controverse.

Prezența unor drag-queens în jurul unui podium a fost asemuită cu Cina cea de Taină, a lui Leonardo Da Vinci, iar lumea creștină s-a indignat. Parchetul din Paris face anchetă și într-un caz de hărțuire cibernetică la adresa DJ-ului din seara de 26 iulie. Barbara Butch este o activistă feministă şi lesbiană. Jolly spune că nu a vrut să ofenseze pe nimeni.

Thomas Jolly, director artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: "Scopul meu nu a fost să fiu subversiv, să fac glume pe seama cuiva, sau să șochez oamenii. Dorința mea a fost pur și simplu să spun că suntem o parte din acest mare „noi”, iar aseară (n.r.: 26 iulie), am împărtășit idealurile republicane despre incluziune, bunătate, generozitate, solidaritate - idei de care avem mare nevoie, cred".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE