Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump califică drept o "ruşine" ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a descris luni drept o "ruşine" ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, relatează marţi AFP.

"Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o ruşine", a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru Fox News.

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere şi-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci preşedinte, Donald Trump a afirmat: "Nu vom avea o Cina cea de Taină, aşa cum au făcut-o zilele trecute".

Una dintre secvenţele ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit polemici, reprezentând un grup de persoane la masă, inclusiv mai mulţi travestiţi, o scenă care a făcut trimitere la "Cina cea de taină", ultima masă a lui Iisus alături de apostolii săi - moment care reprezintă fundamentul tainei Euharistiei în creştinism.

Peste 85 la sută dintre francezi consideră ceremonia de deschidere ”reuşită”

Peste 85% dintre francezi au apreciat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris ca fiind "reuşită" şi aproximativ 80% dintre cei chestionaţi sunt "optimişti" pentru reuşita Jocurilor Olimpice, conform unui sondaj Harris Interactive ale cărui date au fost comunicate duminică de comitetul organizator al Jocurilor, informează AFP.

Conform acestei anchete online realizată pe 27 iulie pe un eşantion de 1.488 de persoane din rândul populaţiei franceze de 18 ani şi peste, 44% dintre francezi au găsit ceremonia de deschidere de pe Sena "foarte reuşită", iar 42% "mai degrabă reuşită".

Doar 5% la sută dintre cei intervievaţi au considerat că spectacolul "nu a fost deloc reuşit".

Nu mai puţin de 77% au o imagine "foarte pozitivă" sau "mai degrabă pozitivă" despre Jocurile Olimpice, iar 83% consideră un lucru pozitiv faptul că ceremonia a avut loc pe Sena. Totodată, 79% sunt "optimişti" pentru reuşita Jocurilor, iar 21% "pesimişti".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE