Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici s-a gândit ce va face după retragerea din activitate: ”Mi-aș dori un centru de dezintoxicare real pentru toate adicţiile”

David Popovici a dezvăluit proiectele pe care le are în minte după retragerea din sport. Campionul olimpic la 200 m liber susține că își dorește să își dedice timpul unor proiecte sociale, esențiale pentru țara noastră.

Unul dintre ele vizează deschiderea unui centru de dezintoxicare pentru persoanele afectate de dependențe, fie că vorbim de jocuri de noroc, alcool sau droguri.

Popovici: Mi-aș dori un centru de dezintoxicare real

”Sunt două businessuri pe care aş vrea să le fac după ce mă retrag: Mi-ar plăcea să existe la noi în ţară, nu ştiu cât e de posibil să vină din domeniul privat toate fondurile, e nevoie şi de ajutorul statului, un centru de dezintoxicare real, pentru că nu avem un centru şi un program real, pentru cei cu adicţii grele sau uşoare, fie că e vorba de jocuri de noroc, băutură, droguri.

Mi-ar plăcea să mă ocup de aşa ceva, să ajut, e foarte important, nu se vorbeşte mai deloc la noi în ţară, şi sunt foarte mulţi oameni afectaţi. Cei mai mulţi pleacă din ţară pentru astfel de dependenţe, pentru că sunt centre mai bune în Europa, dar nu toată lumea are fonduri.”, a declarat Popovici, în cadrul unui eveniment difuzat de zf.ro.

Sportivul a subliniat faptul că astfel de probleme sunt foarte puțin discutate în România, chiar dacă multe persoane sunt afectate.

Pe lângă centrul de dezintoxicare, Popovici vrea să deschidă și un bazin de înot pentru a preveni înecurile, mai ales în rândul copiilor.

Acesta a evidențiat necesitatea educației în ceea ce privește siguranța în apă, adăugând că mulți părinți trăiesc cu teama că cei mici nu sunt în siguranță atunci când sunt la mare sau piscină.

”Şi mi-aş mai dori să avem cât mai puţin copii înecaţi la mare în fiecare an. Mi-ar plăcea să am bazinul meu, fundaţia mea, sî învăţ copiii să înoate, să ştie să nu se înece, să se poate duce la mare, la ştrand şi părinţii să nu stea cu stresul că îi ia un val. Astea sunt două idei, două drumuri pe care vreau să le urmez în viitor”, a adăugat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE