Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Camelia Potec, după ce David Popovici a devenit campion olimpic. ”Am plâns. Am văzut un David foarte puternic”

Camelia Potec, înotătoarea care a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Olimpiada de la Atena din 2004, nu și-a putut stăpâni emoțiile după ce David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. În prezent vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Potec a declarat pentru Euronews România că David Popovici ”s-a luptat pentru medalia de aur și la două sutimi a reușit să o câștige”.

Prezentă la Paris, fosta mare campioană la înot Camelia Potec a declarat că România are echipă ”unită și fericită”, ”o țară care acum putem spune că a spart gheața și o disciplină - înotul care a revenit”.

”Am plâns și o să mai plâng. (...) E normal. Au trecut 20 de ani (de la Olimpiada de la Atena, n.red). Mă bucur că avem campion olimpic, că David Popovici a confirmat, că după un an 2023 mai puțin dificil, a reușit să revină încă de la campionatele europene.

Am văzut o cursă foarte strânsă. Am văzut un David foarte puternic care a venit pe ultimii metri și a demonstrat că știe ce vrea și pentru ce e acolo - pentru medalia de aur.

David a înotat pentru medalie, s-a luptat pentru medalia de aur și la două sutimi a reușit să o câștige”, a declarat Camelia Potec, la Euronews România.

Mihai Covaliu, președintele COSR: ”David ne-a făcut această mare bucurie să câștige medalia de aur de Ziua Imnului Național”

”Am spart gheața, așa cum ne așteptam. Această medalie vine într-o zi foarte importantă pentru noi toți - ziua imnului național. David ne-a făcut această mare bucurie și această mare onoare ca de ziua imnului național să câștige medalia de aur pentru România și să ascultăm cu toții în arena de aici de la Defense, de la JO, imnul României.

Pe David l-am văzut încă de la București foarte concentrat, foarte determinat. A venit aici știind foarte precis ce are de făcut. Noi am luat acea hotărâre pe care echipa și Federația au solicitat-o, aceea de a sta în altă parte, de a se concentra pentru medalia de aur și iată că a obținut medalia de aur.

Au fost foarte multe lucruri care s-au spus gratuit. Iată că David confirmă în seara aceasta că știe ce face, că e un sportiv experimentat, că are o echipă valoroasă în spate și împreună cu Federația, noi facem tot ceea ce trebuie ca sportivi de nivelul și valoarea lui David Popovici să aibă tot ceea ce își doresc pentru a face mare performanță”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR, fost scrimer, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE