Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Curtea de Apel București revocă definitiv mandatul european de arestare pe numele lui Alexander Adamescu

Curtea de Apel București a decis să revoce definitiv mandatul european de arestare emis în 2016 împotriva lui Alexander Bogdan Adamescu, acuzat că ar fi mituit judecători, conform datelor publicate pe portalul CAB, potrivit G4Media.

Această hotărâre vine ca o confirmare a deciziei pronunțate de Tribunalul București pe 7 august 2024.

Deși dosarul de corupție în care Adamescu este vizat se află în faza de cameră preliminară de peste trei ani, legislația procedurală prevede că această etapă, destinată examinării aspectelor legale și procedurale, ar trebui să fie finalizată în cel mult 60 de zile.

La 29 februarie acest an, judecătorul Cătălin Gabriel Bunea de la Tribunalul București a dispus anularea dosarului, invocând Deciziile nr. 91/2018, 802/2018 și 26/2019 ale Curții Constituționale. Decizia sa nu este încă definitivă.

Adamescu, trimis în judecată pentru dare de mită

În iunie 2021, Alexander Adamescu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, el fiind acuzat că în 2013 ar fi remis sume de bani unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în dosare de insolvenţă în care erau implicate firme ale tatălui său, Dan Adamescu.

Astfel, în cursul lunilor iunie 2013 şi decembrie 2013, Alexander Adamescu şi Dan Adamescu ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistraţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

Alexander Adamescu a fugit din România şi s-a stabilit în Marea Britanie, de unde autorităţile române au încercat fără succes să îl extrădeze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE