Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari pentru campanie. Suma a fost donată în doar o săptămâna de la intrarea în cursa pentru Casa Albă

Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari din donații pentru campania electorală. Suma record a fost adunată în doar o săptămână din momentul în care și-a anunțat candidatura la Casa Albă.

Echipa sa a descris această sumă drept un "record fără precedent", care este "o dovadă suplimentară a sprijinului extraordinar" de care ea se bucură printre democraţi.

De asemenea, tot conform echipei sale de campanie, două treimi din aceste contribuţii provin de la donatori care-şi aduc pentru prima dată un astfel de aport pentru Partidul Democrat.

Din rândul marilor vechi donatori, preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă, Alex Soros, fiul miliardarului George Soros, a lansat un apel către public "să se unească în spatele Kamalei Harris şi să-l învingă pe Donald Trump".

Familia Soros este cunoscută pentru susţinerea puternică a politicienilor progresişti, cheltuind zeci de milioane de dolari în fiecare campanie electorală americană.

Echipa de campanie a actualului vicepreședinte american a ținut să precizeze că 170.000 de voluntari noi s-au înscris deja în partid.

Joe Biden a renunţat duminica trecută la candidatura pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite și a anunțat că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Joe Biden a declarat că va rămâne preşedinte până la încheierea mandatului său, la 20 ianuarie 2025.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE