Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CSM Bucureşti câștigă Supercupa României la handbal pentru a şasea oară

CSM București a obținut pentru a șasea oară Supercupa României la handbal feminin, după ce a învins echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud cu scorul de 28-27 (14-13), într-o finală disputată vineri la Pitești Arena.

CSM București, care în sezonul precedent a triumfat atât în Liga Națională, cât și în Cupa României, a mai câștigat Supercupa în anii 2016, 2017, 2019, 2019 (ediție disputată mai târziu) și 2022. Gloria Bistrița, echipa care a câștigat medaliile de bronz în campionat și Cupa României, a jucat pentru prima dată în Supercupă.

Prima repriză a fost extrem de echilibrată, cu ambele echipe alternând la conducerea jocului, fără ca vreuna să se distanțeze la mai mult de două goluri. La pauză, CSM București avea un avans minim, 14-13, după două goluri consecutive.

În minutul 38, CSM București a reușit pentru prima dată să se desprindă la trei goluri, 19-16, dar Gloria Bistrița a egalat în minutul 50, la 22-22. Echipa din București a reușit să refacă un avans de două goluri în minutul 58, 27-25, și a câștigat în cele din urmă cu 28-27.

Cine au marcat golurile meciului

Cristina Neagu și Elizabeth Omoregie au fost principalele marcatoare pentru CSM București, fiecare cu câte 6 goluri, urmate de Crina Pintea cu 4 goluri, Monika Kobylinska cu 3, Emilie Hegh Arntzen și Inger Smits cu câte 2, Emma Friis și Alexandra Dindiligan cu câte 2, iar Trine Oestergaard Jensen a adăugat un gol.

Portarul Gabriela Moreschi, originară din Brazilia, a avut o contribuție esențială, cu 15 intervenții salvatoare.

Pentru Gloria Bistrița, cele mai multe goluri au fost marcate de Danila Patricia So Delgado Pinto, cu 6 reușite, urmată de Seynabou Mbengue Rodriguez și Valeria Kirdiașeva, cu câte 5 goluri fiecare. Gnonsiane Niombla și Tamires Morena De Araujo Frossard au înscris câte 3 goluri, Sonia Seraficeanu și Iaroslava Burlacenko au adăugat câte 2 goluri, iar Nikolina Vukcevic a marcat o dată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE