Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Condiții ca în Occident pentru viitorii campioni. Cum arată hotelul pentru cazarea fotbaliștilor în care Gică Hagi a investit peste 8 milioane de euro

După o vară în care naționala de fotbal a ajuns pentru prima dată după 24 de ani în fazele eliminatorii ale unui turneu final, a reapărut discuția despre nevoia investițiilor în infrastructură. Un exemplu de succes vine chiar de la cel supranumit „regele fotbalului românesc”, Gică Hagi. Academia clubului său a devenit în ultimii ani cea mai bună din țară. Cu o nouă investiție majoră, de opt milioane de euro, managerul clubului Farul are în continuare planuri mărețe pentru clubul de la malul mării.

Întins pe 17 hectare cu 13 terenuri de fotbal, cu spații de cazare, restaurant, sală de sport și cabinete medicale, complexul sportiv de la malul mării adăpostește în acest moment peste 250 de sportivi împărțiți pe 13 categorii de vârstă de la șase la 19 ani. Ultima investiție, un hotel pentru cazarea fotbaliștilor a costat peste opt milioane de euro. Micii fotbaliști beneficiază aici de condiții ca în occident. Au la la dispoziție cazare, masa, vestiare, spațiu de relaxare, biblioteca,  sală de sport și tot felul de facilități care să-i poarte către performanță. 

VEZI GALERIA
5 imagini

Gică Hagi, cel care a făcut ca academia clubului său să fie cea mai bună din țară în ultimii ani, recunoaște că a pierdut numărul banilor investiți în ultimii 15 ani în pepiniera de la Constanța, despre care este sigur că va da României noi campioni. 

Gheorghe Hagi, acționar principal Academia Hagi: „Totul pleacă de la infrastructură, de la copii, să investești în copii așa Cum a ajuns mare echipa României în această vară și a unit România. Performanțele s-au făcut, România a avut istorie, un succes se construiește în timp. Am dat cei mai mulți jucători la echipele naționale în ultimii 15 ani.” 

Gică Popescu, președinte FC Farul Constanța: „Este o investiție uriașă, ceea ce vedeți acum 13-14 milioane de euro, este un centru de performanță cu care nu multe cluburi din Europa se mândresc.”

Un muzeu dedicat carierei lui Gică Hagi

Noul hotel pentru fotbaliști găzduiește la parter și un muzeu unde Gică Hagi și-a expus cele mai importante amintiri din viața de fotbalist și antrenor. 

Complexul sportiv „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi“, amplasat la ieșirea din orașul Constanța spre Ovidiu, este cel mai mare proiect fotbalistic din sud-estul Europei. Baza sportivă include stadionul principal, cu o capacitate de  peste 4.500 de locuri, terenuri de antrenament, birouri, hotel, vestiare și alte facilități specific pentru tinerii sportivi. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE