Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Case și străzi inundate în Constanța, județ vizat marți dimineață de un cod roșu de ploi torențiale

Județul Constanța a fost vizat, marți dimineață, de un cod roșu de ploi torențiale și vânt puternic. Mai multe străzi și locuințe au fost inundate în urma ploilor torențiale. Autoritățile au emis și două mesaje RO-Alert, prin care i-au sfătuit pe localnici să deplasările.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews România: „Plouă în continuare pe litoral deși codul roșu a expirat. Suntem în continuare pe un cod galben de ploi, însă cod portocaliu de vânt. După cum vedeți, suflă cu mare putere vântul. Este în continuare vijelie la malul mării.

Efectele codului roșu încă se văd pe străzi. Sunt zone în care s-au acumulat cantități foarte mari de apă. Circulația este îngreunată pe mai multe porțiuni de drum din Constanța.

Codul roșu a fost dat pentru localitățile de pe partea litorală. Vorbim despre localitățile care se află în apropierea mării.

Codul portocaliu pentru vântul puternic cu rafale care pot atinge chiar și 80 kilometri pe oră a fost dat pentru partea litorală a județului Constanța. Un cod galben vizează partea continentală.

Constănțenii au primit marți dimineață două avertizări de tip Ro-alert. Una mesaj a fost despre cod roșu de ploi torențiale și vânt puternic.”

Temperaturi resimțite chiar și cu 10 grade mai mici din cauza vântului puternic

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews România: „Sunt rafale care suflă foarte tare și aproape că te doboară din picioare. Toate porturile de la malul mării au fost închise și probabil că vor rămâne așa pe parcursul zilei.

Temperatura a scăzut brusc. Se înregistrează 11 grade Celsius la Constanța, însă din cauza rafalelor de vânt, temperatura resimțită de corpul uman este de un grad Celsius. O diferență de 23 de grade față de ziua de duminică, atunci când constănțenii au mers la plajă și stăteau în mânecă scurtă.”

Zonele din Constanța în care au fost raportate inundații după ploile torențiale

Pompierii din Constanța au intervenit marți dimineață pentru a evacua apa din patru locuinţe şi a înlătura de pe carosabil trei copaci doborâți în Năvodari, Medgidia şi Mamaia, în urma ploii torenţiale şi a vântului puternic.

Pe anumite porţiuni de drumuri naţionale din judeţul Constanţa se circulă cu dificultate din cauza apei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că la această oră, din cauza condiţiilor meteo, respectiv acumulări de cantităţi importante de apă, se circulă cu dificultate pe următoarele drumuri naţionale: DN 22 (în zona comunei Lumina) şi DN 2A, la intersecţia cu DJ 222 (în comuna Mihail Kogălniceanu).

"Poliţiştii rutieri sunt în teren şi monitorizează permanent situaţia drumurilor din judeţul Constanţa", se mai spune în comunicat.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa, pompierii intervin în mai multe locuri pentru îndepărtarea efectelor negative produse de condiţiile meteorologice nefavorabile.

"Suntem pe teren cu patru maşini de stingere şi 14 pompieri care au intervenit şi intervin în continuare pentru evacuarea apei din patru apartamente şi degajarea a trei copaci - Năvodari, Medgidia şi Mamaia", au transmis reprezentanţi ai ISU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE