Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturia șocantă a unui martor despre atacatorul lui Donald Trump: "Am arătat spre tipul care se târa pe acoperiș. Avea o pușcă”

A fost haos și panică la mitingul electoral din Pennsylvania, acolo unde a fost împușcat fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump. Potrivit unui martor ocular, un bărbat cu o pușcă a fost văzut cu doar câteva minute înainte ca Trump să fie împușcat. Autoritățile americane au declarat că suspectul a fost împușcat de către agenții Secret Service aflați la fața locului.  

După împușcături, panica s-a instalat rapid în rândul oamenilor veniți la miting pentru a-l susține pe Donald Trump. Oamenii au început să alerge în încercarea de a rămâne în siguranță. 

Greg Smith este cel care l-a văzut pe atacatorul lui Donald Trump târându-se pe acoperișul unei clădiri din apropierea perimetrului unde a avut loc mitingul.

Greg Smith, martor: ”(Suspectul era) la 50 de metri distanță de noi. Stăteam și arătam cu degetul. Am arătat spre tipul care se târa pe acoperiș. (Reporter: Și avea o armă, nu?) Avea o pușcă. Îl puteam vedea clar cu o pușcă.” 

Smith a mai declarat că a anunțat imediat poliția.

Greg Smith, martor: ”Îl vedeam că se târăște. Și următorul lucru pe care îl știu este că mă gândeam de ce mai vorbește Trump. De ce nu l-au dat jos de pe scenă? Am stat acolo arătând spre el (suspect n.r.) timp de două sau trei minute. Serviciile Secrete se uitau la noi din vârful hambarului. Eu arătam spre acoperiș și stăteam acolo așa. Și, în clipa următoare, s-au auzit cinci focuri de armă.” 

Unul din fotografii de la Associated Press prezenți la evenimentul electoral a povestit despre cât de repede s-a întâmplat totul. 

Evan Vucci, fotograf AP: ”Peste umărul meu stâng, am auzit câteva pocnituri, și am știut imediat că sunt focuri de armă.Așa că m-am uitat la scenă și i-am văzut pe agenții Secret Service grăbindu-se spre președintele Trump. Din acel moment, am alergat spre scenă și am început să-i fotografiez pe agenții aflați deasupra lui. Nu sunt sigur cât a durat totul, de la început până la sfârșit, dar, în mintea mea, totul s-a întâmplat foarte repede.” 

Potrivit autorităților, un spectator a murit și alți doi au fost răniți grav. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE