Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Viktor Orban face din migraţie punctul central al preşedinţiei Ungariei la UE

  • Premierul ungar Viktor Orban a declarat pentru presa germană că doreşte să facă din problema migraţiei un punct central al viitoarei preşedinţii a Ungariei la Uniunea Europeană.
  • Orban a declarat pentru grupul de presă Funke în comentarii publicate duminica aceasta că salută poziţia cancelarului german Olaf Scholz, care ia în calcul opţiuni de externalizare a procedurilor de azil către ţări din afara UE.
  • Ungaria va prelua preşedinţia prin rotaţie a UE la 1 iulie de la Belgia pentru şase luni.

Citește mai multe despre declarațiile lui Viktor Orban.

Nostalgie cu gust amar. Celebra dubă a Miliției, piesa principala a unei expoziții organizate de MAI

  • Momente de nostalgie amestecată cu amintirea unor vremuri marcate de teroare și represalii – asta a inspirat Târgul Internațional de Insigne și Uniforme de poliție. 
  • O mână de polițiști în rezervă au prezentat piese unice și unele cu o vechime de peste 150 de ani, care ilustrează istoria Poliției Române de astăzi.
  • La expoziția organizată la Centrul Cultural al Ministerului de Interne a fost adusă și celebra dubă a Miliției, poreclită ”Regina Nopții” sau ”Taxiul Tineretului”, în care ajungeau nu doar infractorii, ci și cei care comentau la adresa regimului. 

Citește mai multe despre expoziția organizată la Centrul Cultural al Ministerului de Interne.

Prinţul William şi-a sărbătorit ziua de naştere la un concert al cântăreţei Taylor Swift

  • Taylor Swift a dat startul etapei londoneze a turneului său mondial "Eras", întâmpinându-l pe prinţul William, care şi-a sărbătorit cea de-a 42-a zi de naştere, şi a publicat sâmbătă un selfie alături de prinţul britanic şi de doi dintre copiii acestuia în culisele concertului său.
  • Moştenitorul tronului britanic a publicat şi el o fotografie cu prinţul George şi prinţesa Charlotte, care erau pe cale să facă un selfie în culisele concertului susţinut de artista americană pe stadionul Wembley din Londra, vineri, ziua în care prinţul William a împlinit vârsta de 42 de ani.
  • Vedeta pop americană a părut entuziasmată la rândul ei şi a distribuit pe reţeaua de socializare X un selfie cu cei trei membri ai familiei regale şi cu iubitul ei, Travis Kelce.

Citește mai multe despre ziua de naștere a prinţului William.

Continuă confruntările în Orientul Mijlociu: Hezbollah anunţă un nou atac cu dronă împotriva armatei israeliene

  • Mişcarea şiită Hezbollah a anunţat duminică că a lansat o "dronă explozivă" împotriva unei poziţii militare în nordul Israelului, ca răspuns la moartea unui lider al unei grupării afiliate ei, ucis în urma unei lovituri israeliene în estul Libanului.
  • Sâmbătă, o sursă de securitate libaneză a indicat că un lider al grupării islamiste Jamaa Islamiya, apropiat de Hamasul palestinian, a fost ucis într-o lovitură israeliană care a vizat vehiculul său în Khiara, în Bekaa.
  • Armata israeliană a confirmat că a "eliminat" acest oficial acuzat că a furnizat arme Hamas.

Citește mai multe despre confruntările din Orientul Mijlociu.

Belgia - România, reacții mixte în presa străină. Jurnaliștii belgieni: ”Tricolorii sunt puternici și rezistenți”

  • „Belgia, cu prea mult fotbal pentru România” este doar unul dintre titlurile apărute în presa străină după înfrângerea tricolorilor în fața Belgiei.
  • Cu toate acestea, jurnaliștii belgieni au tras concluzia că jucătorii noștri sunt puternici și rezistenți.
  • Publicația belgiană Sporza a scris că meciul cu naționala României a rămas incitant pentru o bună perioadă de timp, în ciudat golului rapid.

Citește mai multe despre reacții mixte de după meciul Belgia – România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE