Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Prinţesa Catherine şi-a reluat activităţile oficiale după încheierea şedinţelor de chimioterapie

  • Prinţesa Catherine a participat marţi la Castelul Windsor la o reuniune dedicată copiilor de vârstă fragedă, un angajament ce marchează revenirea sa în cadrul activităţilor oficiale ale casei regale britanice, la doar câteva zile după ce a anunţat încheierea şedinţelor sale de chimioterapie, informează AFP.
  • Soţia prinţului William, moştenitorul tronului britanic, a apărut astfel în registrul oficial al angajamentelor familiei regale pentru prima dată după ziua de 9 septembrie, când a anunţat într-o înregistrare video finalizarea tratamentului său medical.
  • "Prinţesa de Wales a patronat în această după-amiază o reuniune dedicată copiilor de vârstă fragedă la Castelul Windsor", situat la vest de Londra, precizează un mesaj publicat marţi seară.

Citește mai mult despre starea de sănătate a prințeseo Catherine.

Încă un cod portocaliu și unul galben, emise în zonele lovite deja de inundații. Risc de alte deversări pe unele râuri din zona Moldovei

  • Este din nou risc de inundații pe mai multe râuri din zona Moldovei. Debitul acestora ar putea crește în orele următoare, avertizează autoritățile. La ora 12, a intrat în vigoare un cod galben, care vizează mai multe porțiuni de râuri din județele Vaslui, Iași și Galați.
  • Alerta este valabilă până mâine, 19 septembrie, când va intra în vigoare un nou cod de inundații, de data asta, portocaliu, pentru Bârlad, Siret și Prut. Între timp, în zonele afectate de potopul de zilele trecute ajung camioane cu ajutoare.
  • Ruth Novacovici, jurnalist Euronews: „Aici, la Slobozia Conachi, este însorit, iar oamenii încearcă să-și curețe curțile și gospodăriile, după inundațiile din ultimele zile. Asta deți Slobozia Conachi se află în apropierea răului Siret, care este vizat, de mâine, de la ora 5, de un cod portocaliu de inundații. De acest cod portocaliu sunt vizate și râurile Bârlad și Prut.

Citește mai mult despre alertele meteo din Moldova.

Act normativ aprobat. Câți bani primesc elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC

  • Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la BAC vor fi recompensați cu bani de Guvern. Astfel, conform unei hotărâri aprobate de Executiv în ședința de pe 18 septembrie, „zeciștii” absolvenți ai clasei a VIII-a vor primi câte 2.000 de lei, iar cei ai clasei a XII-a, câte 5.000 de lei. Suma totală aprobată este de peste o jumătate de milion de lei.
  • Acest proiect implică o finanțare de 548.000 de lei din bugetul Ministerului Educației pe anul în curs, iar lista beneficiarilor și modalitatea efectivă de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate ulterior prin ordin al Ministerului Educației”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.
  • În 2024, cele 74 de medii de 10 de la Evaluarea Națională reprezintă cel mai mic număr de note maxime din ultimii 11 ani. Doar în București au fost 32 de note de 10.

Citește mai mult despre banii primiți de elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și Bac

Dunărea a inundat capitala Slovaciei. Nivelul apei a crescut cu aproape 10 metri în Bratislava

  • Dunărea a ieșit din matcă și în Slovacia. Mai multe zone din capitala țării – Bratislava, au fost inundate. Autoritățile locale vorbesc despre drumuri și imobile afectate de inundații. O evaluare finală a pagubelor va fi făcută însă doar după ce apele se vor retrage.
  • Nivelul Dunării în Bratislava a crescut cu aproape 10 metri. Mai multe străzi și linii de travai din oraș sunt inundate.
  • Apa a intrat și în clădirile de de pe malul fluviului, inclusiv în baruri și restaurante. Totuși, datorită barajelor instalate de municipalitate, inundarea centrului istoric a fost evitată.

Citește mai mult despre inundațiile din capitala Slovaciei

Localnicii din Viena sunt cei mai mulțumiți de transportul public. Cum se compară orașele din Europa și pe ce loc se situează România

  • Transportul public are un impact important asupra satisfacției generale a locuitorilor față de orașul în care trăiesc, conform raportului Comisiei Europene privind calitatea vieții în orașele europene.
  • Sondajul privind calitatea vieții în orașele europene, care a colectat răspunsuri de la peste 71 000 de persoane din 83 de orașe din Europa, a constatat că, în 2023, aproximativ șapte din zece locuitori vor fi în general mulțumiți de transportul public din orașul lor.
  • Cu toate acestea, există un decalaj uriaș în ceea ce privește nivelul de satisfacție cu privire la transportul public între capitalele și orașele europene.

Citește mai mult despre transportul public din Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE