De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Guvernul crește plafonul de pensie pentru medicamente compensate la 90% începând din septembrie
- Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care prevede creșterea plafonului de pensie până la care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință.
- Începând din septembrie, acest plafon va crește de la 1.830 lei la 2.020 lei.
- Conform CNAS, programul de compensare de 90% pentru medicamentele incluse pe Sublista B2 va fi acum accesibil pentru peste 2,3 milioane de pensionari cu pensii mai mici de 2.020 lei.
Află motivul pentru care Guvernul crește plafonul de pensie pentru medicamente compensate la 90% începând din septembrie.
Vara 2024, marcată de temperaturi record. Cum au influențat schimbările climatice țări precum Franța, China sau Japonia
- Vara anului 2024 a adus temperaturi record în Franța, China și Japonia, evidențiind efectele tot mai pronunțate ale schimbărilor climatice.
- Cu anomalii termice semnificative și valuri de căldură intense, aceste țări au experimentat o vară fără precedent, subliniind urgența măsurilor pentru combaterea încălzirii globale.
- Climatologii au anunţat deja că 2024 va fi cel mai cald an înregistrat vreodată pe Pământ din cauza încălzirii globale.
Află ce țări s-au confruntat cu temperaturi record în vara 2024.
Există riscul să vedem extremiștii la putere în România? "Întrebarea este care e limita"
- Ascensiunea extremiștilor în marile democrații din Europa poate pune pe gânduri și România.
- Exemplele din prezent, din țări precum Germania, Franța sau Italia, erau de neconceput în urmă cu câțiva ani, însă ceea ce a rezultat la alegeri creează neliniște în blocul comunitar.
- În direct la Euronews, în cadrul emisiunii „Vocile care contează”, Dan Cărbunaru și Cristian Diaconescu au explicat în ce condiții s-ar putea întâmpla așa ceva și în țara noastră.
Citește dacă există riscul să vedem extremiștii la putere în România.
Avansul forțelor ruse în Ucraina. Rusia a declanșat cea mai mare ofensivă din octombrie 2022
- Forţele ruse au avansat în august 477 kmp în Ucraina, ceea ce reprezintă avansul lor lunar cel mai important din octombrie 2022, potrivit datelor care compilează deplasări revendicate şi confirmate furnizate de Institutul pentru studiul războiului (ISW).
- La rândul său, armata ucraineană a avansat rapid la începutul lui august în Rusia, în regiunea frontalieră Kursk, peste 1.100 kmp în două săptâmâni, aflându-se la mai puţin de 35 km de capitala regională.
- Ultima dată când Moscova a cucerit atât teritoriu într-o lună, în octombrie 2022, a fost în replică la o importantă contraofensivă ucraineană în jurul Harkov, într-o fază a conflictului în care linia frontului era mult mai mobilă decât astăzi.
Mai multe detalii despre avansul forțelor ruse în Ucraina.
Încă o țară europeană ia măsuri drastice împotriva Airbnb. Cehia încearcă să combată turismul excesiv
- Localnicii care locuiesc în zonele turistice s-au săturat de prețurile ridicate ale chiriilor și de penuria de locuințe cauzate de închirierile pe termen scurt pentru vacanțe.
- Urmând exemplul unor orașe precum Londra, Dublin, Amsterdam și Paris, o altă destinație europeană ia măsuri drastice împotriva închirierilor de tip Airbnb.
- Noile reglementări propuse de guvernul ceh ar putea limita numărul de locuințe turistice pe termen scurt disponibile în orașe populare precum Praga.
Vezi ce țări europene au luat măsuri drastice împotriva Airbnb.