De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Ce au lăsat în urmă atacurile Hamas. În kibutz-ul Be'eri oamenii continuă să își caute rudele ucise
- La aproape două săptămâni de la atacul terorist Hamas din 7 octombrie, trupele israeliene își consolidează prezența în sudul țării. Campați la doar câțiva kilometri de Fâșia Gaza, rezerviștii israelieni se pregătesc de ofensiva terestră asupra enclavei palestiniene conduse de Hamas.
- Maior Marcus Sheff, Purtător de cuvânt al IDF: „Aceștia sunt soldați rezerviști care își pregătesc tancurile, în cazul în care guvernul decide orice etapă următoare a operațiunilor. Ei și-au lăsat familiile, casele, pentru a face ceea ce este necesar”.
- Baza este amplasată la marginea kibbutzului Be'eri, deja cunoscut ca unul dintre cele mai afectate de atacurile Hamas. Accesul presei în sat e limitat la vizitele oficiale organizate de armata și guvernul israelian. Zona este considerată în continuare riscantă.
Citește mai multe despre locuitorii kibbutzului.
Africa de Sud, în finala Cupei Mondiale de Rugby 2023, după o victorie dramatică în fața Angliei
- Africa de Sud este în finala Cupei Mondiale de Rugby 2023, după o semifinală dramatică jucată contra Angliei. Sud-africanii au fost conduși până în minutul 78 și au întors meciul prin lovitura de pedeapsă transformată de Handré Pollard.
- Africa de Sud va întâlni Noua Zeelandă în finala Cupei Mondiale de Rugby.
- În semifinale, Springboks au eliminat națioanala țării gazdă, Franța, la capătul unui meci foarte echilibrat, pe care sud-africanii l-au câștigat la numai un punct diferență (scor 29-28).
Citește mai multe despre Cupa Mondială de Rugby 2023.
România, codașă la protejarea mediului. Cel mai mare summit de schimbări climatice din Europa de Est are loc la București
- 2023 este pe cale să devină cel mai călduros an din istorie. Simțim cu toții efectele schimbărilor climatice, dar fiecare dintre noi poate să ia măsuri. Aceasta a fost una dintre temele principale de la Climate Change Summit, cel mai mare summit de schimbări climatice din Europa de Est. Peste 50 de experți de mediu din întreaga lume se alătură autorităților pentru a găsi soluții în lupta cu schimbările climatice.
- România este codașă la măsurile luate pentru protejarea mediului. Dacă vorbim despre reciclare, suntem chiar ultimii în Uniunea Europeană, cu o rată de doar 11%.
- În 2020 România a ratat prima țintă impusă de Uniunea Europeană, când trebuia să avem o rată de reciclare de 50%. În momentul de față suntem pe cale să o ratăm și pe a doua. În 2025 toate statele membre vor trebui să aibă o rată de reciclare de 55%.
Află cum România a ratat prima țintă de reciclare impusă de Uniunea Europeană.
Războiul Israel-Hamas, ziua 15. Punctul de la Rafah, din nou închis, după finalizarea descărcării celor 20 de camioane cu ajutor umanitar
- După ce Israelul a impus o blocadă completă a Fâșiei Gaza ca răspuns la atacul mortal din 7 octombrie al Hamas, trecerea frontierei de la Rafah a fost practic sigilată, dar apoi și afectată de bombardamente.
- Autorităţile care gestionează punctul de trecere a frontierei de la Rafah, care leagă nordul Sinaiului egiptean de Fâşia Gaza, au închis sâmbătă trecerea de ambele părţi ale graniţei după descărcarea celor 20 de camioane cu ajutor umanitar convenite în această primă misiune.
- Statele Unite au cerut sâmbătă tuturor părţilor implicate în conflictul israeliano-palestinian şi în războiul dintre statul evreu şi gruparea Hamas să lase deschis punctul de trecere a frontierei de la Rafah, după intrarea primului convoi cu ajutor umanitar în Fâşia Gaza.
Citește mai multe despre Războiul Israel-Hamas.
SofistiCAT 21-22 octombrie 2023, Ediția de toamnă. Competiția de pisici revine în weekend la Sala Palatului
- O nouă ediție a SofistiCAT, Salonul International Felin București, are loc în weekendul 21-22 octombrie 2023, la Sala Palatului din București. Expoziția va fi deschisă sâmbătă și duminică, în intervalul 10:00 – 17:00.
- Salonul Felin Internațional SofistiCAT este o competiție multi-sistem unde peste 250 de pisici participante se vor întrece pentru un loc pe podium. În cadrul unei competiții multi-sistem, pisicile participante la concurs vor fi evaluate conform standardelor principalelor sisteme de arbitraj: FIFe – cel mai răspândit la nivel european și TICA – sistemul american, potrivit România Pozitivă.
- Pentru prima dată în cadrul Salonului Felin SofistiCAT, va fi prezent un superb exemplar de culoare neagră din rasa Oriental Shorthair, un tip de pisică cu o conformație spectaculoasă.
Află programul evenimentului și prețul biletelor la SofistiCAT 2023, Ediția de toamnă.