De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Cine este autorul atacului din Praga care a ucis cel puțin 15 persoane. Filmul masacrului, dezvăluit de polițiști
- Autorul atacului comis la Universitatea Carolină din Praga este un tânăr de 24 de ani, care era student la una dintre facultăți, a declarat Martin Vondrášek, șeful Poliției din Cehia, citat de The Guardian.
- Suspectul a fost lichidat de forțele de ordine, la scurt timp după deschiderea focului. Anchetatorii cehi spun că tânărul provenea din Hostoun, o comună situată la vest de Praga, iar în casa acestuia a fost descoperit cadavrul tatălui acestuia.
- Procurorii spun că au refăcut filmul evenimentelor în cazul faptelor pe care bărbatul de 24 de ani le-ar fi comis. La ora locală 12:40 (13:40, ora României), polițiștii au depistat cadavrul tatălui tânărului în locuința din Hostoun.
Citește mai mult despre autorul atacatorului din Praga.
Rusia amenință UE să nu folosească activele rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina: "O bandă de hoți"
- Uniunea Europeană intenționează să folosească activele rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina. O spune chiar și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
- Veniturile ar fi de aproximativ 300 de miliarde de dolari și provin din rezervele Băncii Centrale Ruse, care au fost înghețate.
- În plus, procurorii germani doresc confiscarea a peste 720 de milioane de euro din contul bancar din Frankfurt al unei instituţii financiare ruse (NSD - Depozitul Naţional de Reglementări), potrivit Reuters. Această instituție este agentul de plăți deținut de Bursa din Moscova, care este intermediar pe piețele internaționale și are un rol important în sistemul financiar al Rusiei.
Citește mai mult despre amenințările Rusiei la adresa Uniunii Europene.
ÎPS Teodosie, noi declarații despre acuzațiile DNA: „Sunt numai zvonuri. Gata, lăsați-mă, vorbesc de brad”
- Teodosie ar fi primit un comision pentru obținerea unui contract din bani publici, iar negocierile au fost filmate cu camera ascunsă, într-o investigație a jurnaliștilor Recorder.
- Întrebat de dosar într-o conferință de presă, Teodosie a spus că acuzațiile sunt doar zvonuri.
- „Nu este absolut nimic real. Nu pot să vorbesc de păreri. Avocaţii, dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic. Sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad”, a spus acesta.
Citește mai mult despre declarațiile lui ÎPS Teodosie.
CFR Călători va emite abonamente săptămânale şi lunare, exclusiv în format digital, de la 1 ianuarie
- CFR Călători va emite, de la 1 ianuarie 2024, abonamentele săptămânale şi lunare exclusiv în format digital fie tip "Card de Transport", fie sub formă de cod QR dinamic, transmite Agerpres.
- ”În continuarea procesului de digitalizare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, CFR Călători va emite abonamentele săptămânale şi lunare, exclusiv în format digital, fie tip 'Card de Transport', fie sub formă de cod QR dinamic.
- Abonamentele în format digital se vor putea achiziţiona de la casele de bilete şi de la automatele de bilete ale CFR Călători - pe card de transport sau prin aplicaţia descărcabilă - sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil. Ulterior, abonamentele pe card de transport vor putea fi încărcate şi online, nemaifiind necesară prezenţa pasagerilor la casele de bilete sau automate”, potrivit unui comunicat al companiei.
Citește mai mult despre abonamentele CFR
După 18 ore de la promulgare, USR spune că Ciolacu va corecta erorile bugetului
- "La 18 ore după adoptare, Marcel Ciolacu recunoaşte că au făcut greşit bugetul. Vor să corecteze din erori printr-o ordonanţă de urgenţă pe care o dau azi. În 2024 vom trăi şi mai mult pe datorie şi nu pentru că asta este soluţia corectă, ci pentru că aşa vor PSD şi PNL”, declară USR în comunicatul de presă.
- Acesta este și motivul pentru care USR nu a votat bugetul propus dezbaterilor miercuri seară. Planul bugetului include venituri mai mari decât pot fi încasate și cheltuieli mai mici.
- ”Noile reguli fiscale vor mânca și mai mult timp, nervi și bani”, au mai spus reprezentanții USR cu privire la taxele pentru antreprenori și liberi profesioniști care se vor scimba începând cu 1 ianuarie 2024.
Citește mai mult despre erorile bugetului.