Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Liderii occidentali resping oferta de pace a Rusiei

  • Vladimir Putin declarase că Rusia va pune capăt războiului dacă Ucraina își va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Kremlin și nu va adera la NATO.
  • Premierii Italiei, Germaniei și Marii Britanii au respins condițiile de încetare a focului impuse de președintele rus Vladimir Putin, potrivit Euronews.com.
  • Premierul italian Giorgia Meloni a calificat termenii de pace ai lui Putin drept „propagandă”, în timp ce încheia un summit al Grupului celor Șapte în sudul Italiei.

Citește mai multe despre reacția liferilor occidentali la oferta de pace a Rusiei.

Luminița Odobescu critică ”oferta de pace” a lui Putin pentru Ucraina. ”Nu e suficient să spui că îți dorești pacea și să continui să ataci masiv civilii”

  • Liderii reuniți la primul summit pentru pace din Elveția au făcut un apel comun pentru ca integritatea teritorială a Ucrainei să stea la baza oricărui acord de încetare a războiului declanșat de Rusia.
  • În același timp, liderii semnatari ai declarației finale cer garantarea securității centralei nucleare de la Zaporojie și a exporturilor de alimente ale Ucrainei.
  • Rusia nu a fost invitată la summit, iar așa-zisul plan de pace prezentat de Vladimir Putin a fost respins de liderii prezenți la reuniune.

Află mai multe despre reacția Luminiței Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, în legtătură cu oferta de pace a lui Vladimir Putin pentru Ucraina.

Adrian Ilie, condamnat la opt luni de închisoare. Acuzațiile la adresa fostului fotbalist

  • Fostul fotbalist Adrian Ilie a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Sectorului 4 din București, fiind acuzat că s-a aflat la volan în stare de ebrietate.
  • Magistrații au hotărât, în cazul fostului atacant al echipei naționale, ca executarea pedepsei să fie amânată, relatează Gazeta Sporturilor.
  • În vârstă de 50 de ani, Adrian Ilie va fi supravegheat de autorități timp de doi ani, timp în care va fi nevoit să respecte mai multe reguli stricte pentru a ajunge în spatele gratiilor.

Citește mai multe despre condamnarea lui Adrian Ilie.

O paradă moto din România a intrat în Cartea Recordurilor. Peste 3.500 de motocicliști, prezenți la întâlnirea din Pitești

  • Peste 3.500 de motocicliști din România și din toată Europa s-au întâlnit la Pitești, pentru a participa la cea mai mare paradă moto, desfășurată sub sloganul ”Hai să ne facem auziți!”.
  • Ei au vrut astfel să atragă atenția asupra problemelor care țin de lipsa civilizației din traficul rutier din România, a numărului mare de accidente în care sunt implicați motocicliști și, totodată, au dorit să doboare recordul mondial pentru cea mai mare paradă moto, sub supravegherea și certificarea Guinness World Records.
  • Uriașa paradă de la Pitești a avut ca punct de plecare parcarea Stadionului “Nicolae Dobrin".

Citește mai multe desore parada moto din Romînia care a intrat în Cartea Recordurilor.

Alegeri SUA. Prima dezbatere Trump – Biden va fi fără public, iar echipele de campanie vor sta deoparte. Când este programată

În Statele Unite, prima dezbatere electorală între Joe Biden și Donald Trump va avea loc pe 27 iunie și va fi găzduită de televiziunea de știri CNN.

Candidatul democrat și cel republican au căzut de acord asupra regulilor primei înfruntări electorale directe.

O a doua și ultima va avea loc în 10 septembrie, organizată de canalul de televiziune ABC.

Află mai multe despre prima dezbatere Trump - Biden din SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE