De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Alegeri locale 2024. Dezbateri pe YouTube, nu la TV. Nicușor Dan și trei primari de sectoare, invitați la podcastul lui Micutzu
- Contracandidații pentru alegerile locale au evitat până acum confruntările electorale tradiționale, la televizor, așa cum se obișnuia pe vremuri. Acum, candidații se mută în social media.
- Câțiva dintre ei au ales să participe la un podcast, în locul dezbaterilor clasice. Prima discuție electorală are loc pe Youtube, la inițiativa influencerului Micutzu. Nu e o confruntare electorală pentru că vor fi prezenți doar actualul Primar al Capitalei și încă trei primari de sectoare.
- PSD lipsește cu desăvârșire din cadru. Cele mai recente analize ne arată că partidele investesc tot mai mulți bani în publicitatea online.
Citește mai mult despre dezbaterile candidaților pentru primăriile din București
Israelul amenință cu "un atac direct" dacă Iranul va lansa o lovitură "de pe teritoriul său"
- Ministrul de Externe al Israelului a transmis Iranului să nu încalce o "linie roșie" și a avertizat că armata israeliană va răspunde cu atacuri directe asupra țintelor iraniene "dacă Teheranul lansează vreun atac asupra Israelului, de pe teritoriul său", conform Fox News.
- Amenințarea ministrului Israel Katz vine în contextul în care liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a amenințat din nou cu represalii ca urmare a unui atac aerian israelian care a ucis mai mulți oficiali militari iranieni în Siria, săptămâna trecută.
- Iranul se bazează, de mult timp, pe "grupuri teroriste proxy" pentru a ataca Israelul. De altfel, iranienii au desfășurat multe atacuri împotriva Israelului, dar de obicei au făcut acest lucru prin intermediul unor grupuri ca Hamas, Hezbollah și Houthi, considerate teroriste de majoritatea statelor.
Citește mai mult despre amenințările făcute de Israel.
Jocurile Olimpice 2024. Câștigătorii medaliilor de aur la atletism vor primi câte 50.000 de dolari
- Câștigătorii medaliilor de aur la atletism la Jocurile Olimpice de la Paris vor primi și premii în bani. Este vorba de 50.000 de dolari, anunță World Athletics, organismul de conducere al atletismului mondial.
- Atletismul devine astfel primul sport care va introduce premii în bani la această competiție internațională.
- Jocurile Olimpice moderne au apărut ca un eveniment sportiv pentru amatori, iar Comitetul Internațional Olimpic nu acordă premii în bani.
Citește mai mult despre premiile câștigate la Atletism pentru Jocurile Olimpice 2024
Laura Codruța Kovesi se așteaptă la o creștere a numărului de fraude cu fonduri PNRR: Avem în investigație opt cazuri în România
- În aproape trei ani de la începerea activității, Parchetul European a intrumentat în jur de 2.000 de dosare, cu prejudicii totale de 20 de miliarde de euro.
- În cadrul raportului anual pe care l-a prezentat zilele trecute, procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a subliniat că infracționalitatea a ajuns la cele mai înalte cote și s-a răspândit mai ales în cadrul așa-ziselor "gulere albe".
- În anul 2023 am avut aproape 1.400 de dosare, cu un prejudiciu total de peste 12 miliarde de euro și sechestru în valoare de 1,5 miliarde de euro. Laura Codruța Kovesi a comentat în exclusivitate pentru Euronews România cifrele respective. Aceasta spune că statistica reprezintă un semnal pozitiv.
Citește mai mult despre declarațiile făcute de Laura Codruța Kovesi
De ce a intrat Klaus Iohannis în cursa pentru NATO. Președintele și-a prezentat argumentele: ”Este o aspiraţie legitimă”
- ”Țările din flancul estic sunt în prima linie în fața posturii agresive a Rusiei” - acesta este motivul invocat de președintele Klaus Iohannis de a candida la postul de secretar general al NATO.
- Klaus Iohannis, președintele României: Ţările din Flancul Estic al NATO sunt, în aceste vremuri, în prima linie aliată de descurajare şi apărare pentru menţinerea securităţii euroatlantice în faţa posturii agresive a Rusiei. Este, de aceea, o aspiraţie legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc.
- Președintele a mai subliniat că România a primit recunoaşterea tuturor aliaţilor pentru performanţele şi profesionalismul militarilor noştri şi şi-a consolidat statutul de partener de încredere în interiorul NATO.
Citește mai multe declarații făcute de președintele Iohannis cu privire la cursa pentru șefia NATO