Andrew și Tristan Tate s-au prezentat marți la sediul DIICOT, unde anchetatorii urmează să le comunice prelungirea măsurii controlului judiciar, conform unor surse judiciare citate de AGERPRES.
Cei doi frați au revenit recent în România, după o deplasare în Statele Unite, călătorie permisă de procurorul care instrumentează cazul lor.
Ei sunt judecați pentru presupuse infracțiuni precum trafic de persoane, viol, acces neautorizat la sisteme informatice și alte fapte violente.
Dosarul lor, inițial trimis în instanță în iunie 2023, a fost retrimis în decembrie 2024 la DIICOT, după ce instanța a decis că rechizitoriul trebuie refăcut.
Într-o declarație recentă, Andrew Tate a afirmat că intenționează să mai rămână o perioadă în România, dar că poate pleca oricând dorește.
El a subliniat că nu are vreo condamnare și a descris ancheta drept o formalitate administrativă, considerând că acest caz nu va avea un deznodământ negativ pentru el.
Plecarea fraților Tate din România a ridicat semne de întrebare
În luna februarie, frații Tate au părăsit România, plecarea lor ridicând atunci mai multe semne de întrebare. DIICOT a decis să le permită celor doi să părăsească România, astfel că Andrew și Tristan Tate s-au îmbarcat într-un avion, cu destinația Florida, SUA.
În ziua în care frații Tate au pășit în America, pe 27 februarie, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, i-a avertizat că nu sunt bine primiți în SUA, deoarece statul Florida nu-i tolerează pe cei care abuzează femei. De altfel, procurorul general al statului american a anunțat o investigație împotriva celor doi.
Plecarea fraților Tate a venit după ce publicația Financial Times a scris despre presiuni pe care Administrația Trump le-ar fi făcut asupra statului român, pentru a le permite celor doi să părăsească România. Ministrul de Externe al României, Emil Hurezeanu, a negat orice intervenție a statului american în această problemă.